0

Recall fra fabrikk

spurt 2020-08-07 08:07:14 +0100

anonym bruker

Anonym

hei jeg har en Dodge Journey 2009 sxt 2.0 jeg ser at i Usa så har de recall på bilene, med gratis bytte av deler som det er oppdaget feil med, men her i Norge så blir det ikke praktisert recall. Hvorfor blir det ikke praktisert recall i Norge for amerikanske biler? Jeg hadde en feil med at bilen året etter kjøp, bilen startet når den ville, det ble fiklet med startmotor og noen ganger så startet den, og slik fortsatte det inntil jeg leste på web at i Usa var det recall på hele det elektriske fra nøkkel til startmotor som skulle byttes gratis. Etter mange arge tlf samtaler til Importøren så klarte jeg og få bytta det elektrisk på importørs regning. Verkstedet var svært overrasket at importøren påtok seg regningen. Etter dette har det fungert helt fint til startmotor sviktet pga slitasje. jeg no har fått bytta starter, men no er igjen begge hjullagere foran gåen inkludert begge calipter og begge støtdempere foran. Har bytta begge skivene foran med klosser to ganger og en gang bak. aircondition register må også byttes. Alt av låseklips for utvendig deksel løsner. No blir det ny bil, men det er problemer med og finne seg tilsvarende stor bil til en forholdsvis rimelig pris..... Hr du forslag ?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-08-07 10:36:17 +0100

Det er dessverre slik at tilbakekallingskampanjer i USA og Europa praktiseres veldig forskjellig. Dodge er ikke eneste merket hvor det gjelder. Størst forskjell er det kanskje på VW. Der får kundene fikset ting, dyre ting også, gratis. Mens vi Europeere betaler titusenvis av kroner for retting av samme (fabrikasjons) feil. Verden har aldri vært rettferdig – og kommer neppe til å bli det heller …

Akkurat hvorfor det er slik tør jeg ikke helt si. Men som så ofte før kan man vel følge panga … I USA er man veldig glad i massesøksmål og erstatninger for alt mellom himmel og jord. Enten det er biler eller andre ting det er snakk om.

Når det gjelder bremser, aircondition etc. så er vel dette mer normalt enn unormalt på en bil som er 10 – 12 år gammel, mener jeg. At deksler, klips etc faller av tyder egentlig bare på at du har en amerikansk bil. Byggekvaliteten holder ikke helt Europeisk standard. Etter japansk for den saks skyld. Det gjelder enten man har eldre Dodge eller ny Tesla.

Det finnes store biler til greie penger. Du hadde gjort det enklere å tipse om du hadde hatt et budsjett og / eller hvor nye bil du tenker på – samt hvor stor den må være.

Nyere VW Passat stv. Er fin bil til en grei penge. Det samme er Mazda 6, Mercedes E-Klasse, Mitsubishi Outlander, eldre Volvo XC90 er i alle fall noen tips.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-08-08 08:23:19 +0100

updated 2020-08-08 08:23:35 +0100

Hei Tror Benny mener følge penga og det er nok helt riktig i Usa er Dodge Journey en billigbil og det selges biler der nesten som det selges softis på en kiosk. Søksmål er en del av kulturen i Usa og de saksøker for alt i hytt og gevær og er det noe bilfabrikantene ikke ønsker så er det dette så de er raske på avtrekkeren ang tilbakekallinger. Når en Dodge Journey tar turen over atlanteren og blir rullet igjennom avgift systemet vårt er det plutselig blitt en dyr bil og for i det hele tatt å kunne selge den må marginene krympes og da har ikke importøren økonomi til å ta inn bilen å bytte alt tenkelig som kan gå galt. Kikk på en Ford S-Max med 140 hk diesel de får du også med 7 seter ellers er Outlander fra 2013 en god bil med masse plass.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-08-08 09:50:05 +0100

Ja, dette med recall og marginer er utvilsomt en del av bildet. I det hele tatt, når vi ser rundt oss: når hadde "små" merker som en unevnelig importør av japs med boxermotor og firehjulstrekk sist en innkalling i Norge...? På tross av jevnlige motorproblemer siden tidenes morgen og nå senest CVT-kasser som gir kundene mer spenning enn de setter pris på? Dette unevnelige merket er på ingen måte alene om å skippe innkallinger som ellers er obligatoriske i alle land vi liker å sammenligne oss med, og mange vi slett ikke vil sammenligne oss med. Sånn er det bare, det er en av de (få) bakdelene med å bo i et land med få mennesker, mye plass og altså et bilmarked som ikke engang er en mygg i den store sammenhengen.

Det vi som forbrukere kan gjøre, er å rette oss inn mot volumselgerne, da er vi iallefall av og til så heldige at ting blir rettet opp gjennom innkalling. Dog, skal vi være ærlige: den eneste som vel må kunne sies å ta dette virkelig alvorlig, er Toyota / Lexus. Ser vi på "røkla", synes det som om det nærmest har gått sport i å spekulere i at kjente svakheter holder til garantien er snipp, snapp snute. For riktig å gjøre det vanskelig for forbrukerne har man også sørget for å holde lokk på informasjon om kjente feil. Derfor må vi, i tillegg til å velge våre samarbeidspartnere i bilens verden med omhu, selv følge med som best vi kan, som du har gjort. Gjerne på forbrukersider i det store utland, da kan vi ta åtgjerder, eventuelt også ta et aldri så lite ord med de som har solgt oss bilen og hviske ordet "garanti" når f.ex en seriefeil på vannpumpa i Norges mest solgte bil melder seg :-)

I det hele tatt: etterhvert som man har eiet en bil en stund, blir dette med å forebygge potensielle problemer en del av dette med å ta vare på bilen. Alle biler har gode sider, men alle biler har også litt mindre gode sider, for ikke å forglemme direkte dårlige sider. Sånn er det bare, og jeg tenker jo at det ville vært veldig kjedelig om bilene var perfekte. Sånn som jeg ser det, har du imidlertid fått "dosen", rett nok ikke spesielt alvorlige feil bortsett fra de el-problemene du nevner innledningsvis, men mange problemer i rekke og rad er og blir lite kjekt. Jeg tenker at Kamerat K sin anbefaling om S-Max er noe du bør se nærmere på, det er en bil som har mye av det gode du har fra din ikke lenger så kjære Dodge, samtidig som det er en grei og pålitelig bil. Japs vil du neppe bli fornøyd med, prøvekjør gjerne Mittibuski, men japs er japs, det er noe man liker eller ikke liker. I min verden ville jeg nok egentlig anbefalt Skoda Superb eller VW Sharan, men ingen av dem gir deg den samme "USA-stemningen" som du får med Dodge hhv S-Max. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar