0

Kjøp av bruktbil .

spurt 2020-08-04 06:56:56 +0100

anonym bruker

Anonym

Ser det er en del biler til ca 100 000. Jeg har igrunn funnet en bra bil, i god stand full service osv. Men for og være helt ærlig så er den andre opptatt av bare ny som mulig. Tror jeg får mer bil for eldre modell og noe kilomer mer for penga en ny som mulig og mindre kilometer. Men er elbil kanskje noe og satse på? En småbil er vel ikke noe for familie på 4 med to små barn. Trenger all hjelp jeg kan få og begynner bli lei av og titte på biler. Det er mye verdifulle opplysninger og få her og et meget god program. Men er jo nød til og seg om med begrenset penger.

Hilsen. Glad i bil, men reiser også mye kollektivt.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-08-04 08:49:58 +0100

updated 2020-08-04 10:49:29 +0100

Hei Glad i bil Når man velger seg bil så har man som regel et budsjett å forholde deg til nettopp som du sier 100 000 kr så det er rammen du må være innenfor. Tanken nyest er best er stort sett for de som ikke skrur selv og må på verksted for den minste ting da holder denne tanken vann. De som er hobbymekanikere og handler deler på en skrot eller på finn marked eller ebay står mye friere og kan boltre seg i mye fint til 100 000 kr. Småbil for familie på 4 er nok ikke problem i det daglige men drar dere mye på helgeturer med full oppakkning er det kanskje ikke det mest praktiske for dere. Prøv en som du sier småbil og du finner ut av at den er rommsligere enn man tror og moderne småbiler er kollisjons sikkre også men ikke som en Mercedes S klasse. Elbil kan kanskje være løsningen det men du må ha mulighet for hjemmelader og ellers ikke ha noe imot ladepauser på veien hvis dere er mye på tur. For 100 000 kr får du nok både WW Golf og Ford Focus til og med med restgaranti altså 2015 og til og med 2016 modeller. Ikke vær blyg for å forhandle pris de fleste forventer nettop det og er helt naturlig, er du en god forhandler kan du spare både 5000 og 10000 kr så er verdt det og det til fratrekk fra prisene du ser på Finn.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-08-04 14:56:07 +0100

Mage kloke ord fra Kamerat K som vanlig, den enkle måten å oppsummere dette på er at du egentlig ikke får veldig mye brukbar elbil for 100.000 spenn. Da må du ha et bilbehov og et kjøremønster der du kjører 99 % innenfor bygrensa og thats it. Nei, ta dine 100.000 og velg en passe stor, konvensjonell bil. Ford Focus er et godt alternativ, Golf likeså, men vær ops på at Golf kan være noe overprisa - litt for populær hos såvel unge som gamle. Unntaket er stasjonsvognene, de sliter litt med et ufortjent dårlig rykte som har hengt med fra den gang noen av dem ble produsert i Mexico. De nyere versjonene - de som er aktuelle for deg - er såvidt vites bra greier.

I ditt sted ville jeg også sett hen på Skoda Octavia - mye bil for pengene, og Skoda Roomster. Sistnevnte har så spesielt design at mange går forbi den, kall den gjerne en stygg andunge, men frykt ikke, det er en knallbra bil. Vær dog ops på en ting: de små bensinmotorene hadde en svakhet med kamkjedet frem til og med 2013. Fra 2014 fikk de registerreim....da gikk alt så meget bedre. Neppe noe problem, med såpass høyt budsjett som 100 lapper kommer du som Kamerat K sier, forbi 2015 og fremover. Du får også mye bra Skoda Fabia for en rimelig penge, men NB, der er stasjonsvogna den klart peneste å se til og mest praktisk. I det hele tatt: i ditt sted ville jeg nok hatt "fokus" på Ford Focus og Skoda Fabia, gjerne også tatt en titt på Roomster.

En ting som ikke kan sies for ofte: ta utskrift av sjekklistene fra forbrukerrådet og Motors hjemmesider, følg dem og krøss av etterhvert....det lønner seg! Vær også ops på at det kan være begynnende overflaterust på en bil som ikke er eldre enn 4-5 år....tenke på understellet. Derfor tar man en titt på dette også, og finner man en god bil: spander UNDERSTELLSBEHANDLING så snart som overhode mulig. Koster litt, men det er verdt det om dere skal ha en god bil en stund fremover. Sørg også for etterbehandling annethvert år. Velg et VELRENOMERT firma med erfaring, ikke gå for laveste pris! En god understellsbehandling er en 2-3 dagers jobb! Mhp vanlig service: aldri slarve med service, velg gjerne et autoristert, velrenommert uavhengig verksted, det er som regel vesentlig billigere enn merkeverkstedene. Det viktigste er oljeskift/filterbytte ved 15.000 km ved et normalt blandet kjøremønster......KJØR ALDRI etter "longlife" intervaller!!!!!!!!! Om du har automatgir, er det 60.000 km som gjelder for VAG sin DSG-kasse....også dette er viktig! Om du velger Ford, kom tilbake her......Kamerat K er ekspert på Ford :-) Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2020-08-04 06:56:56 +0100

Sett: 57 ganger

Sist oppdatert: Aug 04