0

Har tyske premiumbiler blitt dårligere de siste 10 årene

spurt 2020-08-03 10:34:37 +0200

anonym bruker

Anonym

Kom over en youtube-video som brukte statistikk fra warrantywise som bakgrunn. Der kom de tyske premiumbilene veldig dårlig ut. Faktisk dårligere enn Fiat! Har hatt et par bmw´er de siste årene og har vel ikke vært veldig imponert over kvaliteten på disse bilene.

https://www.youtube.com/watch?v=sUIK7...

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-08-03 21:16:08 +0200

updated 2020-08-03 21:24:38 +0200

Hei Nja er ikke så sikker på det er nok snarere de andre bilmerkene som stadig forbedrer seg og nærmer seg hele tiden, bare så det er sagt så er ikke Fiat en dårlig bil det er noe som henger igjen fra foreldre generasjonen vår da alt ting ramlet av bilen og man måtte stoppe både en og 2 ganger på turen og plukke opp deler som ramlet av. Men på opplevd kvalitet er det ingen som enda klarer å nærme seg de Tyske merkene foruten Lexus og kanskje Jaguar og Land Rover. Det er noe helt eget ved følelsen å sette seg bak rattet i en Bmw enn en Kia eller en Bydtang og den er det mange som er villig til å betale for. Så er det jo også det med "Vorsprung durk teknikk" at det kan komme kanskje ikke helt gjennom prøvd utstyr i topp modellene til de Tyske merkene som kan gi en og annen hickup men de våger iallefall å være først på banen med utstyret.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-08-04 14:41:38 +0200

Ja, slutter meg til Kamerat K (som vanlig), det er i stor grad tysk bilindustri som fører an, de andre dilter etter som best de kan. Nå ville jeg heller ikke uten videre kjøpt konlusjonene av den aktuelle "undersøkelsen", her formelig oser det av raske konklusjoner....og man skal være oppmerksom på HVOR kildematerialet egentlig kommer fra. Ser vi på tyske undersøkelser, som jo er preget av Ordnung muss sein, kommer f.ex Audi A6 suverent godt ut......gone er tidene da V-6'erne gumlet i støkker kamakslene så man (nesten) kunne høre det! Mhp BMW og det norske markedet spesifikt, er det jo ikke riktig alle som kjøper BMW fordi de er "entusiaster" og tar vare på bilen....spesielt ikk når vi snakker bruktmarkedet...sagt rett ut...det er en populær "ungdomsbil", med de konsekvensene dette har....og da er det ikke bilens skyld at ting går i støkker. En annen uheldig ting er at også BMW har vært innom dette tullet med "longlife" service, mener man (heldigvis) gikk tilbake på dette rundt 2014. Audi har dette fortsatt.....det er dårlig karma for motorens indre liv!

Men igjen....at dette har konsekvenser...det vet vi. Men det er ikke bilens skyld. Vi kan alle spørre oss litt for og sørge for å ta vare på bilen, eventuelt gjennomføre kompenserende tiltak for iboende svakheter, bla disse kamkjedeproblemene på enkelte motorserier fra BMW. Nei, jeg har ikke eiet BMW, liker ikke å betale inngangspenger for å få slippe inn i butikken, men jeg har kjørt opptil flere "møkkabiler" opp gjennom åra. Møkkabiler, i den forstand at de norske "fagmiljøene" har dømt dem opp og ned. Mine "møkkabiler", sånn circa halvparten Made in SSSR, den andre halvparten Made In Wolfsburg, har fungert aldeles utmerket, aldri det man kan kalle "store" feil eller problemer, aldri blitt stående langs veien, på tross av at de fleste rulla rundt 4-500-000 km før de ble spiker eller rulla videre til neste lykkelige eier. I det hele tatt: bil er som mye annet, det er hva du gjør det til. Min resept for et lykkelig samliv (med bilen) er enkelt: ta vare på bilen og den tar vare på deg.

FIAT, som Kamerat K nevner, er et utmerket eksempel på dette. Det er en bil som krever litt mer stell og vedlikehold enn andre, men så er det også en bil med sjel og nerve! Land Rover et annet godt eksempel på en bil som kan være bilen fra helvete for noen....mens andre...ofte de som passer godt på bilen sin og gjør mye av jobben sjæl....har det veldig godt med sin Land Rover. Dette med å gjøre jobben sjæl er egentlig det reneste Kinder-egget: man sparer penger, man lærer mye, og ikke minst, man lærer seg at det er har konsekvenser å "kjøre aktivt! som noen velger å kalle det. Jeg kaller det idiotkjøring: jeg har ennå et bilde på netthinna av det fårete utrykket til barnebarnet til en god venn: I løpet av ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar