0

Meldingen "Sotfilter fullt" kommer stadig igjen. Hva er feil?

spurt 2020-08-02 17:43:20 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Jeg har en Volvo V70 2008 modell med 2,4 liter dieselmotor, reg nr. SU52101 der det stadig kommer melding i displayet om "Sotfilter fullt". Har prøvd å kjøre en tur på mer enn 20 min for rensing av DPF men meldingen kommer igjen og når jeg stopper og går ut av bilen lukter det brent gummi. Takker for gode tips og innholdsrike sider.

Hilsen Jan-Petter Lein

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-08-03 04:36:45 +0200

updated 2020-08-04 09:14:26 +0200

Hei Jan Petter Ja du har gjort riktig med å kjøre en tur på mer enn 20 minutter og med litt turtall så partikkel filter får brent av. Brent lukten er normal etter regenerering men hvis alarmen hele tiden kommer tilbake så kan det virke som om partikkelfilter ikke blir rent etter denne prosessen. Mulig du må gjøre flere forsøk og hvis det ikke hjelper må du få tatt en avlesning på et Volvo verksted for å finne årsak. På partikkelfilteret står det en sensor på hver side før og etter filteret som kalkulerer hvor mye motstand det er gjennom filteret og det er mulig denne trenger en software oppdatering eller kalibrering. Du bør uansett ikke fortsette å kjøre spesielt lenge da det gir ytterligere problem hvis partikkelfilteret begynner å tette seg permanent og du vil tilslutt få limp modus og problem med å starte bilen. Volvo selv anbefaler bruk av motor varmer men selvfølgelig i vinterhalvåret for å bedre levevilkår for filteret.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-10-18 14:01:00 +0200

Vil partikkrlfilteret bli renset selv om motoren går redusert og la den gå på tomgang til motoren er varm og så kjøre en lang tur på 40 min og prøve å få farten opp over 60 km/t. Gjelder volvo v70 2007 mod. Kjøpt okt 2006.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-10-19 12:10:24 +0200

Jeg ville IKKE latt motoren gå på tomgang, en dieselbrenner utvikler svært lite spillvarme på tomgang. Kjør heller litt lenger enn de 40 minuttene - og nei - det er IKKE farta som betyr noe - det er turtallet på motoren OG tildels hvor mye den "jobber" - en lang oppoverbakka genererer f.ex mer varme enn en lang nedoverbakke....og stikkordet her er - som du er inne på - varme og atter varme. Dels i motoren og ikke minst, motorens forbrenningskammer, men det viktigste er at EKSOSANLEGGET blir gjennomvarmt og varmt nok til at denne renseprosessen går som den skal! Det er mao noe dritt å få dette til å gå om vinteren! På min Golf 2.0 TDI f..ex er det sånn at denne prosessen ikke starter i det hele tatt om det er for kaldt. Nå er jo ikke dette noe problem normalt sett, jeg bor sånn til at det blir en del langkjøring uansett. Sagt på en annen måte: det skal VELDIG mye småkjøring til før lampa som sladrer om DPF tett skal tennes! Det har skjedd en gang, da kjørte jeg noen mil med ET GIR LAVERE enn jeg ellers ville valgt - det var nok til å få tilstekkelig varme i eksosanlegget til at renseprosessen gikk som den skulle - vips - så slukket lampa for aldri mer å tenne :-) Og nei - pæra har ikke gått!

EN TING SOM KAN VÆRE AKTUELT Å PRØVE er forøvrig disse flaskene med "DPF Cleaner". Det er i korthet "godstoff" man heller på tanken, dette skal gjøre at sot og koksdannelse forbrenner ved lavere temperaturer. Verdt å prøve, billigere enn å bytte DPF. Ellers kan muligens verkstedet hjelpe, på flere biler er det sånn at DPF kan "tvangskjøres" av verkstedet. Dette kan gjøres så og så mange ganger, det er IKKE spesielt bra, men det kan forlenge tiden før man må bytte DPF.

Ta ting i denne rekkefølgen...er du heldig er det tilstrekkelig med en litt lang tur med noe høyere turtall enn ellers - si rundt 2000 o/min eller deromkring. Og må du skifte DPF - tenk tanken på å se hen til Sverige! Kan være noen lapper billigere, verdt å sjekke! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar