0

Kul og unik familebil

spurt 2020-08-02 06:23:51 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny! Vi er en småbarnsfamilie med 2 små og 2 voksne, har du en sikker og pålitelig familiebil og anbefale som ikke alle andre har og som har det lille ekstra? Klarer ikke bestemme oss. Har studert litt på finn, Toyota landcruiser eller BMW X5 samt Lexus RX450h er noen av bilene vi ser på. Er nokså bil-interessert, og vil gjerne ha en bil som jeg kan ta service etc på selv. Kunne vert fordelaktig med 7 seter, men ikke ett must. Vi har i dag en mazda CX-5, 2 liter bensin som er en veldig grei bil men litt kjedelig i mine øyne. Tenker og bruke opp til 350 000, firehjulsdrift og automat er ønskelig.

Vennlig hilsen Joakim

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

4 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-08-02 09:35:19 +0200

Hei Joakim Ja enig CX5 er en smør og brød bil som er grei til sitt bruk men er jo ikke en head turner for å si det sånn. Ønsker du å skille deg litt ut er nok også Bmw X6, Porche Cayenne og Discovery 4 noe å vurdere med Ford Edge som en outsider som nå begynner å komme ned rundt 350 000 kr som brukt. Ønsker du forutsigbarhet velger du Toyota Land Cruiser. vil du ha en bil som ikke alle andre har så velger du Bmw X6. Bmw X5, Lexus RX450 og Porche Cayenne er alle bra men du ser nok endel av disse på veien og skiller seg ikke veldig mye ut. Land Rover Discovery 4 derimot skiller du deg ut med den har 7 seter og ellers alt du ønsker plus mere men velg nyere enn 2012, denne nevner jeg fordi du sier at du ønser å gjøre litt selv med bilen og det er nettop det en slik bil trenger altså at eier tar vare på bilen, den er bedre enn sitt rykte så ikke tenk så mye på det og er det en bil som virkelig gir tilbake til eieren sin så er det denne.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-08-02 11:05:00 +0200

En liten malurt i begeret: du skal være en godt over gjennomsnittet dyktig garasjemekaniker for å kunne jobbe med de mer eksklusive av sorten her, som Kamerat K antyder, Landcruiser og Ford Edge er blant de som kan være greie å ha med å gjøre. Jeg ville nok begynt i den enden og bygget opp erfaring og ikke minst verktøykasse litt etter litt. Ikke gap over for mye sa mutter bestandig. Sånn er det med bil også, om man skal kunne kose seg derhjemme i garasjen, er det smart å ikke ta seg vann over hue. Bortsett fra dette med å ha et nøkternt realistisk forhold til egne evner, man skal ha et godt sted å jobbe: en tilstrekkelig stor garasje, og man kommer egentlig ikke så langt uten en løftebukk eller smøregrav.

Mange har hele denne gullrekka, men har du det ikke, begynn med en noe enklere bil og jobb deg oppover. Jeg merker meg også at bilene på din ønskeliste innledningsvis er av den tunge sorten, da bør du følgende på veggen: det koster å være kar. Med det tenker jeg på at driftsbudsjettet på en tyngre bil er et helt annet enn på den fornuftige, helt greie familiebilen du har i dag. Legg til at du får en relativt sett "gammel" bil når du går på jakt etter mer eksklusive biler på begrenset budsjett.

Ellers tenker jeg jo at - når du har fått "gullrekka" med det du trenger på plass - skal ut og lete etter bil, ja da må jo Land Rover Discovery være tingen, det er og blir en entusiastbil som krever sin mann. Det er en bil som må passes på, det kan gi mye glede for den enkelte, men igjen, det krever sin mann. Et alternativ om du liker å fikle og skru litt, er VW Touareg: relativt rimelige deler, med mange nok komplekse løsninger til at du kan få mange gode kvelder i garasjen! Rett nok ikke riktig like krevende øvelse som Discovery, men et godt kompromiss. Kjedelig? Ja, men du og du, for en bil, fungerer like godt på motorvei i 200 km/t som på fisketur i russisk Karelia!

The bottom line er likevel: begynn med noe LITT mindre krevende, både i forhold til det som må være på plass, men også for familieøkonomiens skyld. Små barn krever sitt, ikke noe moro om alle pengene dere har til overs skal gå til å holde blen i gang. Landruiser eller Ford...det er en grei begynnelse. Da får du ja takk, begge deler og kan sove nogenlunde godt om natta. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-08-02 12:15:23 +0200

updated 2020-08-04 12:44:44 +0200

He he Norulf ja selvfølgelig har du rett, har du Discovery så liker du trolig også samtidig basehopp og andre extremsporter eller man kan ha den som pynt på gårdsplassen sin for å gjøre naboen misunnelig. Jeg bare klamret meg til et halmstrå da trådstarter sa han kunne ta service etc på bilen og heldigvis utdypet han jo ikke hva han mente med etc ;-) . Ellers må jo Lexus rx 450 opp på pallen den også da den stort sett kåres til verdens mest driftsikre bil helt siden jeg var en guttunge og gikk i kortbukser og mest fornøyde eiere har de jammen også. Men trådstarter får jo ikke så mye glede med service "etc" men blir nok mest bare kjedelig service her så ville egentlig bare hjelpe trådstarter jeg da.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-08-02 15:56:25 +0200

Takk for svaret :-) ska sjekke ut bilene du nevner. Ha en aldeles flott Søndag!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2020-08-02 06:23:51 +0200

Sett: 93 ganger

Sist oppdatert: Aug 04 '20