0

Subaru Impreza 2008 mod.

spurt 2020-07-26 13:41:47 +0100

anonym bruker

Anonym

Har et spørsmål ang.dekk Min Subaru har dekk som har stått på bilen siden 7/07 da den var ny.Mønsterdybde er nå 6-8 mm. km.stand er nå 130000. Jeg vasker og plukker ut stein hver vår og høst og oppbevarer dem mørkt og forholdsvis kjølig. Det er ikke antydning til sprekker eller andre skavanker.( ser ut som de er nesten ny).Hvilke regler gjelder, vet at de blir hardere men kjører mye småkjøring (maks 8000 i året)

Hilsen Svein-Arne

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-07-26 18:05:39 +0100

updated 2020-07-26 18:07:31 +0100

Hei Bra at du tar vare på dekkene dine er nok ikke så mange der ute som deg men nå er det slik at dekk foringes over tid og det er mest uv lys, regn, salt og konstant skiftende temperaturer som gjør mest skade. Uansett er det nok slik at dekk som er 13 år gamle har sett sine beste dager og jeg ville nok vurdert bytte av disse. Foringelsen kan være umerkelig ved vanlig kjøring men være sværet kritisk i en uheldig situasjon. Dekk teknologien utvikles hele tiden og et dekk produsert i 2007 vil neppe kunne konkurere med et dekk produsert fks i 2019. Det er nok ingen regler for dette her snakker vi nok mest om hva bileier anser som fornuftig og for ikke å snakke om trygghet for bileier og andre han møter på veien det være seg andre kjøretøy. fotjengere eller bare det å skulle bråbremse for en kryssende elg i veibanen.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-07-27 08:54:18 +0100

Utruleg...rett og slett! Tipper vi snakker om japanske eller koreanske dekk, de har steinhard gummi allerede i utgangspunktet. Gode ifht slitasje, ikke fullt så greie i forhold til veigrep på det være seg våt eller tørr vei. Ved forsiktig småkjøring slik du beskriver, vil du neppe oppleve det som problematisk, men som Kamerat K sier, i en kritisk situasjon er det være eller ikke være at dekkene gir deg maksimalt grep. Du snakker antagelig om sommerdekkene dine, jeg ville byttet dem ut, Nokian eller Michelin er et greit alternativ. Typisk levetid er nok noe kortere...jeg skiftet mine sommerdekk forleden etter rundt 40.000 km, og ja, jeg kjører konsekvent jevnt og pent. Men gode dekk er og blir en billig livsforsikring, sjekk priser hos flere leverandører.

Mhp vinterdekk er Nokian det aller, aller beste. Ja, du kan kjøre på piggfrie vinterdekk hele året om du vil ha enklere logistikk, men vær ops på at ved høyere temperaturer, gjerne våt vei, får du vesentlig lenger bremselengde. Nok ikke riktig like lang som med de dekka du beskriver over, men om du vil ha optimal sikkerhet sommer som vinter, er to sett dekk det eneste rette. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger