0

Ny bruktbil

spurt 2020-07-19 17:37:08 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Etter å ha kjørt en 2007 S-max uten ekstra utstyr i 8 år, ønsker vi å kjøpe en ny bruktbil. Vi har nylig prøvekjørt en Prius Seven, men det var ikke bilen for oss. Har funnet en 2016 Ford Edge med 2,0 TDCi 210hk AWD Titanium aut. Problemet er vi bor nærme både jobb og skole, og det blir derfor en del småkjøring i hverdagen. Et dette da en totalt feil bil å kjøpe? Tenker på soting etc... Noen tips?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

4 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-07-20 06:41:51 +0200

Hei Edge er en flott bil men synes de er litt høyt priset har lyst på en selv men venter på at de skal komme litt ned i pris. Det med soting går nok greit har du hatt en S-Max i 8 år uten de større problemene så går nok det greit. Det er mest at man også må ha litt motorveikjøring med jevne mellomrom for å brenne av partikkelfilteret som er viktig i ditt tilfelle. Desuten har motorstyrings teknologien og forbrennings teknologien kommet ganske så langt på en 2016-2017 modell som du sikkert tenker på så flere og flere hensyn taes ang sotproblem også. Velg med tilhengerfeste da det er nesten utenkelig å ettermontere og har den i tilegg programerbar parkeringsvarmer som også hjelper på sotnings problemer så løp og kjøp men prute til du blir blå i ansiktet.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-07-20 16:46:18 +0200

Som Kamerat K korrekt slår fast, det har skjedd mye med motorstyringa etc de siste åra. Jeg vil anta at også Ford har implementert et system som øker temperaturen i DPF med jevne mellomrom, kall det gjerne "svir av" litt av det som samler seg opp. Det er et sånt system på Golfen min, lukter svidd når prosessen pågår og en stund etterpå, men bank i bordet, på tross av at jeg (for første gang i mitt voksne liv) har kjørt relativt lite og til tider bare til og fra butikken osv, har det kun skjedd en eneste gang at lampa som sier fra at DPF er sota ned har lyst. Da gjorde jeg som det står i boka, ut på herværende riksvei og kjøre et par mil i 80 på fjerde og femte gir, da kommer jeg opp i et par tusen omdreinger...voila....så slukket lampa og siden har den vært mørk.

Du trenger mao ikke lete opp nærmeste motorvei og gi bånn gass, om du kjører et par mil på helt vanlig vis på landeveien innimellom bør alt gå jolly fine. Elllers er dette med hengerfeste hyperviktig, har hørt at dette koster et halvt nasjonalbudsjett å ettermontere på flere biler, Ford er neppe noe unntak i så måte. Likeledes er Webasto obligatorisk på en dieselbrenner, det er så lite spillvarme fra motoren at du uten varmer kan kjøre både to og tre mil før olja blir gjennomvarm.

Jeg tenker jo at for en mann som har kjørt S-max i mange år, må Edge være den rette bilen. Bortsett fra dette med å prute til du blir både rød og blå i trynet, husk å sjekke bilen så grundig som det lar seg gjøre, ta gjerne utskrift av sjekklistene hos Forbrukerrådet og Motor og krøss av etterhvert. Selv en relativt ny bil kan ha overraskelser, den tiden du bruker FØR kjøpet er en god investering. Husk også å kjøre bilen på understellsbehandling hos en seriøs aktør om du har tenkt å beholde den lenger enn si to-tre år, med etterbehandling hvert andre år vil du få en både rimelig og god garanti mot rust, absolutt en av de smarteste tingene du kan gjøre! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-07-21 09:27:01 +0200

Vi har funnet denne her på finn.no.

https://www.finn.no/car/used/ad.html?...

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-07-21 16:20:50 +0200

Å kjøpe hos forhandler er en god ting, men sjekk bilen på vanlig vis likevel. Dessuten....det er knapt nok kjørelengde igjen på garantien til at dere kommer til nærmeste NAF-stasjon for å gjennomføre en garantiutløpstest :-) Kan være fornuftig her, om ikke det følger med en god og utfyllende tilstandsrapport. NAF-medlemskap uten veihjelp (ikke påkrevet med veihjelp, dette inngår normalt sett i forsikringen så lenge man har kasko/delkaso) gir en hyggelig rabatt på en slik test, dessuten får man tilgang til NAF sitt nett av samarbeidsadvokater om behovet skulle komme en gang i fremtiden. Lykke til, husk grundig prøvekjøring!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar