0

Bil i Spania

spurt 2020-07-17 08:59:19 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei, vi kjøpte hus i Spania i fjor og tenker nå å kjøpe en bil for å ha der. Kravene til den er at den må være rommelig, helst med syv seter, rimelig i drift og så feilfri som mulig. Å unngå verksteder i et land man ikke kan språket, er en klar fordel. Vi får endel besøk, derfor er det fint å ha plass til mer enn fem. Den bør heller ikke være for stor, med tanke på trange bygater og parkering der nede. Tenker en pris på opp mot 100 000 kroner, vil kjøpe den i Norge da det virker tryggere enn å begi seg ut i bruktmarkedet i Spania. Har du et godt råd til oss? Hilsen Trond.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

6 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-07-17 09:58:34 +0100

Bil er "kjekt å ha" når man har feriehus, skjønner godt at dere vil ha det. Med syv seter blir utvalget naturlig nok litt begrenset. Mange av syvseterne er også store biler, skreddersydd for de som vil ha med seg mange passasjerer og bagasje på tur.

Når dere ikke vil ha veldig stor bil, tenker jeg naturlige kandidater som Ford S-Max/Galaxy og VW Sharan kanskje utgår. Det samme gjør SUV-er med syv seter, de er ikke akkurat skreddersydd for trange, spanske bygater de heller.

Etter å ha tenkt litt på saken, tror jeg at jeg har en veldig god kandidat til dere: En bil som har blitt litt glemt de siste årene, men som jeg tror oppfyller alt det dere er ute etter.

Jeg tenker på Toyota Verso, som tross kompakte ytre mål har syv seter. Dette er også en driftssikker og veldig kurant bil, her er det generelt lite tull. Kjøper du den med 2-liters dieselmotor, vil den heller ikke ruinere deg i form av drivstoff-forbruk. Samtidig som den er kraftig nok til å ta dere alle opp i den spanske fjellheimen.

Du får biler fra 2010-2012 til godt under 100.000 kroner. Til rundt 100.000 er det bra med biler å velge mellom.

Jeg ville gått for en bil med så lav kilometerstand som mulig, naturligvis også med full servicehistorikk. Da blir det liten sjanse for problemer og påkost med det første. De fleste av disse er nok også pent kjørt av voksne eiere. Det er ikke akkurat bilen som appellerer mest til ungdom. Men som trofast familiefrakter bør den funke fint.

Endel av disse bilene har gått som bil nummer to. De kan gjerne være litt småbulkete utenpå og være preget av "familiebruk" inni. Men kan du leve med det, får du også ekstra mye bil for pengene.

Jeg håper dette er til hjelp, lykke til med biljakt og feriering i Spania!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-07-17 10:38:40 +0100

For det første: det å dra med seg en bil fra det rådyre norske markedet til Spania, er høl i hue: kjøper du en bruktbil innenfor samme kostnadsramme i Spania får du en vesentlig nyere bil med de fordelene dette innebærer. Kjøp gjerne en bil av den sorten som Kamerat K anbefaler, men kjøp den i Spania. Du velger forhandler etter samme kriterier som i Norge, gå gjerne til en merkeforhandler. Nei, du har ikke samme forbrukervern i Spania som i Norge, men det kan fort gå bra, få med deg noen som kan språket og ha gjerne med deg sjekklista ved bilkjøp fra forbrukerrådet hhv motors hjemmesider! Hadde nær sagt: hvor "trygg" er du ifht en eventuell bruktgaranti og norsk reklamasjonsrett om bilen står i Spania ?!?

For det andre: uavhengig av hvilken bil du kjøper, om du skal unngå sporadiske verkstedsbesøk, må den ha normalt vedlikehold og løpende service. Skal du kjøre bilen opp og ned hver gang, blir det håpløst logistikk, dessuten: spanske verksteder gjør gjennomgående godt arbeid, og er mye, mye, mye billigere enn norske verksteder, du skal ikke se bort fra at du sparer inn kostnadene ved reisen en vei på en stor service! Men igjen: som når du kjøper bilen...du velger en seriøs aktør, ikke nødvendigvis den største, men en velrenommert aktør. Som i Norge....det finnes faktisk et betydelig antall autoriserte verksteder som setter sin ære i åg gjøre en best mulig jobb for at du skal komme tilbake! Jeg har selv hatt stor glede av VW / Seat sitt merkeverksted i Torreviejja, stjerneservice på minuttet, alltid godt arbeid. For lavere pris og fortsatt godt arbeid kunne man bruke et verksted i San Miguel en drøy mil inne i landet....og engelsk er faktisk godt gangbart også i Spania!

Men....for det tredje....om du skal campere i Spania i årene fremover, lær deg spansk like godt først som sist! Få vekk frykten for Spania generelt og bilkjøp i Spania spesielt, jeg vil våge å hevde at du er minst like trygg som i Norge gitt at du følger samme kjøreregler og får med deg en god venn som kjenner forholdene dersom du føler deg utrygg. Hvor skal du f.ex ta EU-kontrollen på din "spanske" bil.....skal du kjøre opp og ned da også....eller skal du ha bilen stående i Spania? I sistnevnte tilfelle må du importere bilen til Spania og ha den stående der mer eller mindre permanent.....og tro meg...det er IKKE like enkelt og liketil å kjøre bilen tilbake til Norge igjen på SPANSKE skilter, da må du søke det kgl norske tollvesen og hele pakka! Gjør du ikke det og blir fanget opp? Vel, da får du en økonomisk straff som utgjør mer enn straffa Treholdt fikk en gang i tiden!

Avslutningsvis vil jeg påpeke at en SPANSKPRODUSERT bil er en klar for del. Ford fungerer, men VW eller Seat er en suveren vinner: da får du mye bil for pengene, du får kanskje en nesten-ny bil ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-07-19 13:09:25 +0100

Nei Norulf jeg gir ikke opp ford så lett, Ford Grand C-max er jo både kinderegg og bøttevis med bil for 100 000 kr og ja den er kompakt og har 7 seter og skyve døren på siden er jo inget annet enn genialt i trange gater og parkeringer i Spania. Men du skal ha rett i en ting Norulf kjøp den i Spania hvorfor dra den med fra Norge?.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-07-19 14:56:55 +0100

Nja, Ford har iallefall hatt et nogenlunde greit støtteapparat i Spania, om det er en velrenommert Ford-forhandler i nærheten av residensen i Spania kan det være et alternativ. Men generelt er det sånn at den som ønsker best mulig kundestøtte og et problemfritt bilhold - også i Spania - kjøper Seat eller VW. Ser ellers den med skyvedør, men jeg mener å erindre at også Seat Alhambra (tror jeg den heter) hhv VW Sharan også har skyvedører, sogar elektrisk for hva det måtte være verdt. Ellers er det jo (nesten) snakk om biler som er skåret over samme lest dette her, hva man foretrekker blir litt som smaken og baken. Den Toyotaen som nevnes, er en råfin bil, som jeg nok ville sett nærmere på om jeg hadde vært i 7-seter segmenet. Men der kommer dette med logistikk inn i bildet: det hender man trenger deler. Japs har aldri vært noen høydare for nordmenn i Spania, en amigo der nede måtte bla få deler fra Nissans sentral-lager i Belgia til sin norske "bestselger".

Jeg antar begrunnelsen for romslig 7-seter her ligger i at man skal hente og bringe familie og venner til og fra nærmeste flyplass. Jolly fine, det er slik det fungerer mellom langtidscamperende i Spania, og man skal være lokalkjent for å kunne reise kollektivt eller ta taxi. Leiebil er også en dårlig ide, sultne mennesker som lever av bilinnbrudd spotter leiebiler på lang avstand. Så ja, jeg ser absolutt poenget med å skaffe seg en bil av denne sorten, men som nevnt innledningsvis, det er ikke spesielt lurt å kjøpe en "norsk" bil og ta den med nedover. Det blir litt som å gå over bekken etter vann, bare veldig, veldig mye dyrere, en del mer bry følger med på kjøpet. Man må jo forholde seg til spanske bilverksteder, spansk biltilsyn og spanske myndigheter uansett, med en spansk bil sparer man seg selv for både penger og bryderi. Penger, i den forstand at man får mye, mye mer bil for samme beløp, her en vesentlig nyere bil.

Mhp dette med trange gater osv: dersom man skal kjøre i pitoreske landsbyer eller ta "snarveien" i flomrøret under hovedveien inn til Torreviejja, ja da skaffer man seg en VW Up eller ditto Seat som "bybil". Ja, jeg har prøvd sånne snarveier også, sogar med Passat B5, speila klappa seg sammen på begge sider, så jo, det KAN være trangt i Spania, og parkeringshus og -kjellere er supertrange, men på slike steder kommer man knapt nok inn med en Passat. Med Sharan-size bil? Nada, selv jeg hadde måttet skifte undertøy etterpå.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-07-19 15:30:19 +0100

updated 2020-07-19 15:37:16 +0100

Hm nei ikke samme lest, Grand c-max er en variant av focus karroseriet mens en Alhambra ville vært mere Galaxy. S-Max kloning. Jo skyvedør er veldig greit når 4 unger skal myldre ut fra der bak og ikke alltid tenker på at det står en bil på siden når døren åpnes. Har man kjørt mye med ferge der ungene alltid skal opp å kjøpe is i kafeen så synes du det er den beste oppfinnelsen i verden (man må være der for å forstå det).

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-07-19 17:33:18 +0100

Vel, jeg tenkte sånn CIRCA samme lest :-) Altså en 7-seter med et hav av plass og sånn omtrent like lit egnet til spanske parkeringskjellere :-))) Ellers har du selvfølgelig et poeng med trange pakeringsplasser, ferger og sånn....foreldre som gir beng og mer eller mindre LÆRER OPP barna til å gi beng....for ikke å snakke om de som har smakt for mye på taxfreen' før de begir seg ned på bildekket, legio muligheter! Er du så heldig/uheldig at du sitter i bilen får du i beste fall drittkjeft om du våger å si fra....så jo...skyvedører er en god ting for den som står parkert ved siden av!

Men altså...når jeg sjekker....det ser da visserlig ut som både Sharan og broder Seat kan være levert med skyvedører! Da får man jo i pose og sekk! Her er det bare å anbefale at kameraten tar med seg tusenlappene til Spania og tar en koserunde med sin beste venn som kan spansk og har bodd der lenge nok til å vite hvem som er hvem av bilforhandlerne! Der som her, det som betyr noe er bilens faktiske stand og ikke minst, hvor enkelt det er å få "kundestøtte", les verkstedstjenester og vanlige slitasjedeler, i sånn passe nærhet til residensen. Ellers er det smaken og baken, egentlig er nok C-Max stiligere enn Sharan/Alhambra, på den annen side sett: VAG-mobilene har andre gode egenskaper....her bør man prøvekjøre begge alterantiver!

Ja, min gamle mor kjøpte faktisk også bil i Spania, et par ganger, deretter fikk hun to Seater på rekke og rad gratis fra andre som var kommet i så moden alder at de enten slutta å kjøre, eller måtte reise hjem til Norge. Dvs, hun fikk dem gratis mot å kjøre eierne til og fra flyplassen og sånne trivelige, sosiale events. I det hele tatt, Spania er et godt sted å være om man holder seg unna turist-ghettoene. Alle gode ønsker til han som har kjøpt seg hus, måtte det bli mange hyggelige stunder med familien og 7-seteren!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2020-07-17 08:59:19 +0100

Sett: 5,297 ganger

Sist oppdatert: Jul 19 '20

Antall visninger