0

Vet du noe om vanlig batterilevetid på Tesla?

spurt 2020-07-15 16:04:48 +0200

Hei! Kjøpte Tesla S P85 2013 modell før jul med 138000 på telleren. Ser ut som batteriet har redusert kapasitet, samt antall km. igjen på «tankmåleren» er høyere enn det som taes ut i kjørte km. ( jeg kjører så riktig jeg kan mht. bruk av effekt, riktig dekktrykk, kjører heller ikke spesielt fort.) Det tar også mye lenger tid å lade enn det som skjermen viser. Tror jeg muligens må bytte batteripakke etterhvert. Hva mener du? Ifølge Musk kommer det bedre baftterier, tror du disse kan lages/tilpasses til eldre Tesla modeller? Kan du svare på disse spørsmål, eller bare det første, vil jeg i hvertfall sette pris på det.. Med vennlig hilsen Torvid Lensebakken

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-07-16 20:05:15 +0200

At batteripakka ikke varer evig ligger i kortene, men jeg ville først og fremst fått et Tesla-verksted til å måle batterikapasiteten og tatt det derfra. De symptomene du beskriver, er sikkert korrekte nok, på den annen side sett er dette i det vesentligste basert på inputs fra bilens sensorer, software og empiriske beregninger. Det kan bety at det ser verre ut enn det er. Kryss fingrene for det, for bile er jo ikke engang innkjørt etter vanlig skala for konvensjonelle biler. Men ja....det har hendt at bartteripakker har måttet skiftes, også på Tesla, og for de uheldige har lommepungen fått et solid sjokk. Med en 2013 Model S tenker jeg jo at det koster så mye at det vil fremstå som økonomisk galskap å bytte batteripakka og beholde bilen....det dreier seg om et beløp med mange siffer.

Det som vil komme på sikt, er tredjepartsbatterier og firmaer som spesialiserer seg på å skifte ut celle for celle fremfor å bytte ut hele pakka. Det vil også komme brukte batteripakker i markedet, det vrakes jo også noen Teslaer i dann og vann. Mhp ny batteriteknologi og tilpasning til eldre modeller? Det spørs...det dreier seg i ytterste konsekvens om hva Tesla tjener mest penger på. Det er lov å håpe, men det vil være et spørsmål om fysisk tilpasning av batteripakka, og det vil være et spørsmål om tilpasning ifht både bilens elektronikk og programvare. Jeg tenderer til å tro at de første alternativene er mer realistiske enn at Tesla kommer til å være en snill julenisse og tilby rimelig, ny batteriteknologi til eldre modeller....spesielt om man sitter på et aldri så lite lager av batterbanker som er tilpasset f.ex Model S fra 20xx til 20yy. I ditt sted ville jeg som sagt sjekka status på den batteripakka du har, måtte batteriene ha så god kapasitet at du kan senke skuldrene!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar