0

Ny bil, hva skal jeg velge

spurt 2020-06-27 23:06:03 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei,

Jeg har tenkt til å bytte ut min gamle Huyndai i35 2012 til en nyere bil. Vil ha 4 hjuls trekk. Er i tvil hva jeg bør velge. Bensin, diesel, hybrid eller el- bil. Pris opp til 500000,- 2018-2020 model Teknologien går for og det er vanskelig å vite hva jeg skal velge.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-06-28 08:08:08 +0200

Første bud er å definere behovet: tenk gjennom kjøremønsteret. Kjører du mye og langt, er det ingen ting som slår diesel. Om du derimot har både-og, altså litt bykjøring og litt langkjøring, kan du bli fornøyd med både diesel, benzinere og hybrider. Og kjører du mest i byen og ser "langtur" som noe som foregår innenfor en radius på si 100 km....legg til at du aldri har behov for å trekke tilhenger som veier mer enn et trillebår....ja da kan elbil være aktuelt. Forresten, om du IKKE har mulighet for å innstallere en forskriftsmessig hjemmelader...glem elbil...å lade kun på kommersielle ladetilbud blir forferdlig dyrt i lengden. Ellers bør man ikke ta for gitt at man "sparer" på elbil, det eneste som er sikkert er at både engangsavgift, mva og ikke minst bruksavgifter kommer som et skudd etterhvert...som vi vet...politikerne er alltid klar for nye avgifter!

I ditt sted ville jeg sett i retning av Skoda eller VW, der får du greit firehjulstrekk til en hyggelig pris. Du får også en god automatkasse, du får markedets beste dieselmotorer om du vil ha det...gå for 2.0 TDI euro 6 så kjører du med et stort smil hver dag! Skoda Octavia er en vinner her, da får du kombinasjonen 4WD og automat om du måtte ønske, og du kan velge mellom en råsterk dieselmotor og 2.0 TSI med bensin. Om du vil ha en hybrid drivlinje, har man også et tilbud, men det blir noe mer begrenset modellutvalg om du vil ha 4WD. Uansett...det skal godt gjøres å ikke finne en bil man liker hos det være seg Skoda eller VW-forhandleren! Og ja, du får også en ny Audi til en halv mille, men jeg tenker at du får mer for pengene hos Skoda...dernest hos VW. Hos VW er det Golf som er schlageren her, Passat er det berømte hakket større på godt og vondt. Jeg tenker at en "mellomstor" bil ala Octavia / Golf er et bedre valg om du ikke har en drøss unger og to bikkjer. Jeg tenker også at en konvensjonell bil, eventuelt med et par cm høyere bakkeklaring, er et vesentlig klokere valg enn en SUV. Men smaken er selvfølgelig som baken.

For de som kan leve med japs kan Toyota være et alternativ, men vær ops på at verken firehjulstrekk eller ESP på Toyotas modeller i dette prissegmenetet er i nærheten av å matche VAG. Spesielt på de hybride drivlinjene er det et noe spesielt firehjulstrekk, det kan hjelpe på fremkommeligheten, men du kan glemme de andre fordelene du får med Haldex 5 hos VAG.

Uavhengig av dette, om du kjøper nesten-ny eller ny bil, den MÅ understellsbehandles om du skal beholde den en stund. "Rustgarantien" dekker i realiteten ikke en dritt av det som vanligvis inntreffer av rust, og tro meg, alle biler som er produsert etter årtusenskiftet ruster mer enn tidligere. Årsakene kan diskuteres til man er blå i trynet, den som ser på en ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar