0

Jeg lurer på om hvordan verkstedene dokumenterer arbeid som dem utfører:

spurt 2020-06-22 14:54:03 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei!

Blir dette loggført i en eller annen database?

Går dem i detalj på alt som blir byttet i vert eneste detalj? (Eller står det bare i fakturaen/serviceboken?)

Går dette an å etterspørre dokumentasjonen f.eks. et år etter at reparasjonen var utført? (Er dem lovpålagt på noe slags måtte rundt dette?)

Takk på forhånd!

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-06-22 18:07:22 +0200

updated 2020-06-22 18:08:27 +0200

Hei Er nok ikke dokumentasjon slik du måtte ønske ned på mutter og skrue nivå, jobber deles i kategorier fks bytte skiver og bremseklosser bak. Jobben har en fremgangsmåte som mekanikerene bruker og følger denne. Hvis det under jobben oppstår noen problemer fks bolter avbrukket og måtte borres ut skriver mekaniker dette på en lapp og leverer til verksmester som legger det som notat til jobben.. Historikken lagres på skiltnummer og kanskje også kunde navn. Informasjonen lagres men ikke nødvendigvis i annet enn verkstedets egen database men er ikke krav om dette., service bok brukes fremdeles og kanskje i kombinasjon da vi bileiere ikke synes det er noe gøy at bilen ikke har stempel i service heftet.. Lovpålagt er det nok ikke men det er nok importørene som legger føringer her om hvordan merkeverkstedene skal behandle og lagre info. Ja jeg har en bil som jeg med letthet kan finne tilbake alt som er gjort med bilen i forhandler systemet i hver minste detalj. Mindre verksteder kan ikke legge inn info i disse databasene så info om bilen må sees i samenheng hvor de forskjellige servicer og reprasjoner er utført. Merk at du ikke uten videre kan kreve utskrift om info om din bil da det er verksted som eier infoen og ikke du. De lar deg gjerne lese det som står på skjermen eller leser det tilbake til deg hvis du ønsker det.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar