0

Varebil avgift

spurt 2020-06-15 08:30:37 +0200

anonym bruker

Anonym

Jeg driver for meg selv og har en varebil som nå synger på siste verset. Da fikk jeg en ide. Som Porsche-fan og også for profilering kunne det vært perfekt å ha en Cayenne, til dette bruket, da at jeg tar ut baksetet og bruker den som en "varebil". Jeg tenker en bil til rundt 250.000 kroner, det er snakk om pen og begrenset bruk. Gjør jeg dette, vil jeg da kunne få igjen noen av avgiftene når den blir varebil? Jeg håper at du kan gi meg et svar på dette!

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-06-15 10:43:59 +0200

Heisann – det frister med en litt fet varebil skjønner jeg ...

Slik sett er jo ikke Porsche noe dumt valg. De ble jo heller aldri levert som varebiler nye. Det kan det være flere og sammensatte grunner til.

Jeg går ut fra at spørsmålet ditt bunner i regelverket rundt det å sette inn baksete i enkelte biler, som er registrert som varebiler. Altså motsatt av hva du tenker.

Det norske avgiftssystemet har som kjent en del ganske spesielle regler. En av dem er at vi får betydelig lavere avgift på mange biler, hvis vi tar ut baksetet og setter inn en skillevegg bak forsetene. Da blir de registret som varebiler og får grønne skilter.

Man kan ikke uten videre sette inn baksetet igjen i en slike biler. I mange tilfeller vil det utløse en betydelig sum avgifter. Bilen må også vises og ombyggingen (som det da er snakk om), må inn i vognkortet.

Men at du tar ut baksetet i en personbilregistrert bil, kan jeg ikke tenke meg at noen skal kunne bry seg om. Du kan gjerne ta ut passasjersetet også, om du vil. Men du kan naturligvis ikke ha noen passasjerer i bilen da.

Men avgifts-penger i retur kan du nok bare skyte en lang pil etter. De får du ikke. Så enkelt og så brutalt er det.

Om du tenker å kjøre uten bakseter på permanent basis og også sette opp skillevegg, som absolutt er smart om du skal frakte gods i varerommet, så vil jeg også anbefale deg at kontakter nærmeste trafikkstasjon først. Det er alltid smart å sjekke ut slike ting på framfor å ta sjansen på at det ordner seg i etterkant. Men, jeg kan som nevnt ikke se at dette skal kunne lage noen problemer for deg.

Lykke til med "varebil-Porsche"!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar