0

Kan du anbefale en trygg bil som koster mellom 30-45 000?

spurt 2020-06-11 16:34:24 +0200

anonym bruker

Anonym

Har tidligere hatt Volvo s80, men den har det vært så mye feil med, så ønsker noen anbefalinger så jeg ikke går på samme smellen igjen! Er mye elg i området jeg bor, så må være trygg.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-06-11 17:35:50 +0200

Hei Lettvint dette, det blir en Ford Mondeo og faktisk kan du se etter biler helt opp i 2011 modell altså facelift på MK 4. Nevner også Skoda Octavia for husfredens skyld ;-)

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-06-11 18:13:12 +0200

Ja, Kamerat K e ren klok mann, men det må tilføyes en liten ting med Octavia: det må være den "nye" versjonen, altså fra rundt 2013 og oppover....den har vesentlig bedre passiv og aktiv sikkerhet enn forrige versjon. Skjønt, et møte med skogens konge er aldri trygt....får man noen hundre kilo kjøtt i fleisen blir smilet noe anstrengt etterpå. Faktum er likevel at A-stolpen på flere biler enn vi tror holder et møte med en elg....gitt at man tilpasser farten en smule og har skjerpet oppmerksomhet så man får skrubba bittelitt når elgen kommer bånn gass. En av minde venner møtte en elg for rundt 30 år siden med datidens Golf, det gikk greit med alle som satt i bilen, og Golfen kunne repareres igjen....eieren var tilfeldigvis biloprretter.

Et alternativ til Mondeo er Volvo V70, men jeg forstår det dithen at du gjerne vil ha forandring. Ellers er Mondeo også etter mitt hode sannsynligvis den beste bilen Ford har hatt i det norske markedet de siste åra. Som med Skoda, mye bil for pengene. Det største fortrinnet med Octavia er at MBQ-plattformen nok er en generasjon nyere enn Mondeo, det gjør noe med sikkerheten, bla sidekollisjonsikkerhet skal være vesentlig forbedret på Octavia med denne plattformen i bunnen. Nødbremsystemet er også en god ting, jo nyere bilen er, jo bedre fungerer det. Jeg har en fetter som det står Golf på, har ikke fått testa det med fotgjengere, ei heller elg, men det fungerer som et skudd i natten når idioter på sykkel tråkker i vei langs veien uten lys og refleks. Da er det en viss mulighet for at det fanger opp en elg også :-)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar