0

Har fått farstbot fra Italia, må man betale?

spurt 2020-06-11 15:21:12 +0100

anonym bruker

Anonym

Kravet har nå kommet i Posten i Norge og jeg lurer på om de juridisk sett kan kreve inn dette i Norge. Hvilken regler/lover gjelder her og hvilken tiltak virkemidler kan de ta i bruk? - Blakk student som var i Italia for 2 år siden.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-06-11 15:38:29 +0100

updated 2020-06-11 19:47:09 +0100

Hei Tja er nok vanskelig for Italienske myndigheter å kreve inn en trafikk bot i Norge, er nok mest moral dette går på du har jo brutt deres lover og blitt tatt. Ettersom jeg husker er ikke bøtene i Italia engang i nærheten av våre Norske svimlende høye bøter kanskje bare et par ti talls euro så du bør nok betale. Dilemmaet ditt vil bli at uansett når du måtte ville besøke Italia igjen og navnet ditt kommer opp så er du i saksa og da er trolig bot og inndriving mangedoblet og for å si det sånn de slipper deg ikke før de får pengene sine men du gjør selvsagt som du vil her, carabineri og politiet lurer rundt alle steder i Italia og tror ikke forklaringen med fattig student fra Norge holder helt vann her. Regner heller ikke med at du resten av livet vil holde deg unna Italia pga en bot.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-06-11 18:59:27 +0100

Nja....det er et europeisk samarbeid om dette med innkreving av både bompenger og bøter. Som Kamerat K er inne på, du kan være rimelig sikker på at dette ikke blir gjemt og glemt....jeg ville betalt med et anstrengt smil. Når boten har funnet veien til deg i Norge, har man fått navn og adresse fra norske myndigheter....vær du sikker på at man har mulighet til rettslig innkreving også!

Dette er en av de ting som var greiere før, vi hadde en bil med spanske skilter i slekta for noen år tilbake, det var festlig kan du tro! Norske myndigheter fikk ikke en dritt fra Spania! Men det var dengang da, for noenogtredve år siden. I dag må du ha bil med skilter fra et land som ikke er i EØS og ikke har et slikt samarbeid som nevnt innledningsvis med Norge....f.ex russiske skilter er en høydare i så måte. Men skal du kjøre på russiske skilter inntil et år i Norge, må du også ha dobbelt statsborgerskap.....og norske mynidgheter har faktisk tenkt på dette: du skal pr definisjon søke om løyve til å kjøre utenlandsk registert bil på dette viset i Norge....vips...så finnes nummeret i systemet likevel....fotobokser og bompenger er jo en grei inntektskilde for staten, må vite! Ja, våre venner fra Litauen og Polen kjører av og til med biler registrert i sine hjemland, men det er den reneste purkemagneten, så som sagt....betal med et smil...carabineriet er ikke i slekt med julenissen de heller!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2020-06-11 15:21:12 +0100

Sett: 2,626 ganger

Sist oppdatert: Jun 11 '20

Relaterte spørsmål

Antall visninger