0

Kjøp av Ford Mondeo Hybrid

spurt 2020-06-10 19:41:38 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei,

Skal kjøpe en 2017 Mondeo Hybrid kjørt 60000 hos merkeforhandler. Bilen har fortsatt 2 år nybilgaranti. Det er foretatt en intern tilstandsrapport på denne og de manglene den viser utbedres på selgers kostnad. Bør jeg innhente tilstandsrapport fra tredjepart i tillegg, eller er dette unødig kostnad? Bilen er prøvekjørt flere ganger og det er ikke oppdaget noe som skulle tilsi at det andre skjulte feil på den.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-06-10 19:55:56 +0100

Hei Tja det spørs jo hvor sikker du ønsker å være det da, høres ut som bortkastede penger da du har 2 år igjen av nybil garanti og en tilstandsrapport foreligger. Men hvis det får deg til å sove bedre om natten så ville jeg nok vurdert det.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-06-11 10:57:27 +0100

Det er som Kamerat K sier, gitt at tilstandsrapporten er av den sorten som faktisk inneholder relevante punkter, og dokumenterer dette på en god måte, indikerer det at både forhandler og verksted fremdeles har "fornøyde kunder" på lista, og setter sin ære i å forsøke å gjøre en god jobb.

En egensjekk og prøvekjøring har du formodentlig allerede gjort. Har du IKKE det, skriv ut lista for sjekk av bilen og prøvekjøring fra Motors hjemmesider og sett av tiden det tar. Om du ikke er spesielt bilkyndigå få med deg en god venn, ellers er det dette med historikk og ta en runde på banale, men ganske så avslørende ting: et motorrom skal være rent. Er det lag på lag med dritt og olje i motorromet, blinker det en varssellampe. Er dekka (sjekk alltid begge setta) på slitasjegrensa, og tilstandsrapporten bare sier "OK", er det nok en varsellampe. En annen ting som ofte avslører en lemfeldig tilstandsrapport, er skader under bilen...."ingen" gidder da å se under bilen tenker enkelte forhandlere....og tro meg...det skjer i de beste familier.

En enkel egensjekk koster deg si en halv dag. Du vil alltid kunne gjøre deg opp et inntrykk, og det verste som kan skje, er at du sparer deg selv for noen tusenlapper....det er f.ex langt enklere å få bilen levert med NYE dekk fremfor dekk på slitasjegrensa FØR kjøpekontrakten er signert enn etter.

Om du føler for f.ex en NAF-sjekk, får du en grei rabatt om du er NAF-medlem. Medlemskap uten veihjelp koster lite og gir mye, bla får du tilgang til juridisk og teknisk rådgivning. Spesielt det første er alfa og omega om du noensinne kommer ut for en ulykke med bilen din, vil NAF kunne rute deg til en advokat i ditt nærområde som har relevant spisskompentase. Spesielt ved personskade kan dette utgjøre store summer, det dreier seg om å gjøre de rette tingene i rett rekkefølge, fortrinnsvis innenfor aktuelle tidsfrister. Ja, det er sider ved NAF man kan ha motforestillinger mot, men summa summarum er de to punktene jeg nevner her alene verdt medlemskapet. Men det som Kamerat K sier, strengt tatt ikke påkrevet....det kan være like greit å ta en garantiutløpsjekk hos NAF si noen måneder før garantien går ut......også det får du en betydelig rabatt på som medlem.

Et viktig punkt, uansett hvilket bilmerke vi snakker om: etter 2-3 år på norske veier er den beste investeringen du kan gjøre, å kjøre bilen direkte til understellsbehanlding hos et velrenommert firma.....ikke velg billigste aktør her....det skal koste litt å gjøre en god jobb...bla skal alle deksler under bilen demonteres, det skal rengjøres, det skal tørkes før ny rustbeskyttelse påføres på RETT måte. Det innebærer også hulromsbeskyttelse og kontroll av at drensplugger mv ikke tettes. Deretter etterbehandling i tråd med leveranødrens anbefalerringer. Noen foretrekker lanolin- eller oljeehandling, det skal angivelig trenge mer inn, men det skylles også raskere av.....det kan innebære at man må ha årlig etterbehandling ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar