0

kjøpebruktbil som har hatt motorbytte?

spurt 2020-06-09 21:09:39 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Er det anbefalt å kjøpe en bil som har byttet motor? Motor ble byttet på kilometerstand 120000 km. Byttemotor var gått 100000 km på byttetidspunkt.

dette er en manuellgir fra 2011. den har nå gått 130000km

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-06-09 22:04:46 +0200

updated 2020-06-09 22:34:16 +0200

Hei Både ja og nei, motoren som settes inn må være helt identisk og ikke bare må motorkode stemme overens men til og med, innsprøytnings dyser, turbo, riktig antall sensorer og typebetegnelse på disse, generator, høytrykks commonrail pumpen og ledningsnettet må være korrekt samt partikkelfilter og tilkoblingen som går videre til resten av eksosen.

Er motor bestillt fra Polen der språk barriere kan være et problem er det ikke nok å sende en Mail på litt stottrende Engelsk, kan yo please sende me motor for Volvo XC 70 2011 but how much in Norway krone?.

Her må man hente frem en ganske så god logistikk kunnskap og ha over normalt eller bedre kunnskap om bil for å gjennomføre på en forsvarlig måte. Til og med på et vanlig bilverksted vil de måtte jobbe litt med dette, det ikke er hverdagskost for de heller og dermed er risk for feil under monteringen betydelig. Men så til det positive, hvis de som utfører dette gjør en ordentlig og grundig jobb og som sagt vet hva de gjør og utfører alt nødvendig forarbeide burde dette ikke hindre deg i å kjøpe den.

Undersøk: Hvorfor ble motor byttet. Hvem utførte jobben. Hvilken bil kom motor fra.

Ikke stol på: Vet ikke helt hvorfor det var så mange eiere før meg og ingen kunne svare. Var noen som byttet men de kunne jobben sin tror jeg bilen går jo. Vet ikke hvilken bil men var samme motor.

Liker du ikke svarene så snu i døren og se deg om etter en annen XC 70

Det er lett å falle for lavere pris, jeg er selv kronisk på dette og lærer aldri uansett hvor mange ganger jeg har gått på en smell men står ikke på at jeg ikke har penger nok men er noe magisk det med å få noe billigere he he.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-06-12 10:14:59 +0200

Heisann! Interessant spørsmål som dukker opp i denne spalten fra tid til annen. Nei da – det trenger ikke være skummelt å kjøpe en bil som byttet motor. Men jeg synes samtidig at det forutsetter at man undersøker, eller aller best, at selger kan dokumentere både hvor den nye motoren kommer i fra, hvor langt denne har gått, hvem har byttet den, etc.

For egen del ville jeg nok også gjerne visst grunnen til at motoren har blitt byttet. Skyldes det mangel på vedlikehold, for eksempel at den har vært kjørt kom for olje, eller andre ting som tyder på dårlig servicehistorikk og vedlikehold, eller tøff / feil bruk? I så fall er det grunn til å være oppmerksom. Opplysninger rundt dette som ikke kan dokumenteres er lite verdt, i mine øyne. Alle kan finne på en "søt" tilforlatelig historie. Det skader absolutt ikke å være litt skeptisk og å stille noen kritiske spørsmål her.

Jeg legger selvfølgelig til grunn at det er samme type motor / effekt og at det ikke er gjort masse mikk-makk med ledningsnett, styreenheter og slike ting her og at alt er på stell slik sett. Det er absolutt grunn til å sjekke slike ting nøyere før kjøp også. Og for all del, det kan være plausible og gode grunner til at en motor havarerer og må byttes også. Men her er det, slik jeg forstår det, satt inn en annen brukt motor i fra en tilsvarende brukt bil. Det tyder derfor på at dette ikke er noen garanti eller kampanje fra Volvo. Da ville det neppe vært gjort på denne måten. Men heller brukt en fabrikkoverhalt byttemotor, en short-bokk eller en helt ny motor.

Så igjen; vær litt skeptisk, få dokumentasjon og undersøk også litt grundig selv før du kjøper. Er alt fint, greit og bare fryd og glede – ja, da er det jo bare å kjøpe!

Lykke til med bilkjøp!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar