0

Volvo xc60 2013 tappes for strøm

spurt 2020-06-09 19:14:55 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Jeg har en 2013 mod Volvo xc60 som tappes for strøm. Sommer som vinter.. Jeg må etterlade innen tre-fire dager, hvis ikke får jeg ikke startet. Batteriet skiftet jeg for ett år siden, og trodde det skulle hjelpe, men neida. Dette har ikke noe med varmer å gjøre, men kan det være ettermontering av DAB-radio adapter?(Det er et adapter som Bilia anbefaler) For problemet startet etter det. Monteringen ble utført av en kyndig bilreperatør og han var påpasselig med å koble på der strømmen ble brutt med tenningsnøkkelen. Har du noe anelse om dette "mysteriet". Hilsen Alf

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-06-09 19:56:27 +0200

updated 2020-06-09 21:33:44 +0200

Hei Alf Ja er ganske grei skuring dette men du må ha et multimeter med mulighet for å måle ampere likestrøm de koster et par hundre men er kjekke å ha så skaff et først som sist de kan brukes til alt mulig gøy på bil og i hjemmet ellers.

Koble av minuspolen på batteri still inn multimeter på riktig avlesning og sett pinnene på instrumentet mellom minuskontakten og batteriets minuspol. Krokodilleklemme på batteri klemme og en slangeklemme på minus polen brukes for å holde god kontakt. NB ikke sett på tenning eller forsøk å starte bilen da du nå er i feilsøk modus og all strøm nå passerer instrumentet og de tynne probe kablene.

Nå kan man avlese strømtrekket som skal være ubetydelig og altså da bare noen milliampere for å holde klokke samt noe back up minne i drift, er det mye større og kanskje nærmer seg 1 ampere så er strømtrekket betydelig da kobles Dab adapteren fra og man tar en ny avlesning faller strømtrekket nå ned på noen milliampere så vips har man løst dette problemet.

Er det ikke fra Dab adapter er det bare å fortsette med sikringer og rele til du finner kretsen som har feilen.

Du nevner kyndig bilrepratør men det sier meg først og fremst at han reparerer biler og ikke nødvendigvis det bilelektriske og ja det går å gjøre feil her. Men før du drar bort og vekker han sent på kvelden må du også samtidig finne ut om bilens batteri lades korrekt og fordi om batteriet er nytt kan til og med de ha produksjons feil.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar