0

Kjøp av en Mercedes CLA AMG pakke

spurt 2020-06-08 23:00:26 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Jeg er en gutt på 23 år som skal kjøpe min første bil. Jeg har sett mye rundt, men tenker kun på en bil, og det er en Mercedes CLA. Jeg har spurt veldig mye rundt, men er fortsatt usikker på om den jeg har funnet er den rette. Dessverre fant jeg ingen panorama view på denne, men alt annet ser veldig bra ut. Bilen har kjørt en del, og det er det om gjør meg nysgjerrig! Den har kjørt 100 000++, og lurer på om jeg burde gå for det eller ikke, med tanke på at den har kjørt en del.

Det står mer på annonsen her som jeg tenker er nyttig for deg som kan hjelpe meg med å bestemme om det her er en god kjøp eller ikke. Tusentakk på forhånd!

https://www.finn.no/car/used/ad.html?...

Med vennlig hilsen, Rez Karim.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-06-09 08:23:28 +0200

Vel....som "førstebil" gir vel navnet på forhandleren en god pekepinn her...dette er galskap, og om du ikke har fast jobb med god inntekt? Du er i en alder der utdannelse og ikke minst din første, selveide bolig burde stå øverst på lista. Ikke et vondt ord om Mercedes, heller ikke CLA....som jo faktisk har åpenbare likheter med den opprinnelige designstudien til Passat B5 fra sent 90-tall. Men det koster å være kar, sjekk f.ex prisen på service og et sett nye dekk til denne bilen. DEt er også sannsynlig at du vil rygge baklengs over forsikringskostnaden her...sjekk...FØR kjøp!

Du bør også gå litt i deg selv og tenke over ditt behov og kjøremønster. Denne bilen ser fjong ut, men har ellers begrenset nytterverdi. Blank svart er forøvrig en høydare på mange vis, fin og blank der den står, men etter noen kilometer på norske vinterveier...? Mye jobb med å vedlikeholde denne lakken, det er sikkert! Om bilen er et godt kjøp? Sjekk hvor mye den EGENTLIG koster å eie først, sett opp alle summene på et papir....og legg til minst 20 %...da har du en pekepinn. Bla fordi ting kan og vil gå i støkker, også på en Mercedes, og du betaler heftig mye mer for å reparere denne bilen kontra f.ex noe så kjedelig som en Skoda eller VW.

Dersom du fremdeles har lyst til å kjøpe, sjekk hvor mange tidligere eiere som er med i bildet, sjekk om bilen har vært i nærheten av "optimalisering" eller "chip-tuning", sjekk historikken og bilens faktiske tilstand...for en bil i denne prisklassen SKAL selger legge frem en utfyllende tilstandsrapport fra en objektiv tredjepart......det er mao IKKE tilstrekkelig med et enkelt krysse-skjema som sier alt og ingenting. Grundig egensjekk og prøvekjøring er også på sin plass, om du ikke føler at du har full kontroll selv, få med deg en god venn som virkelig kan dette med bil.

The bottom line er at du bør unngå å kjøpe bil på følelser. Jeg ser at du har funnet den relativt sett rimelgiste bilen av denne sorten i ditt nærområde. det tyder på at du ikke har spesielt stort budsjett. Må du låne mesteparten av kjøpesummen, styr unna, kjøp heller en grei, helt ordinær og kanskje kjedelig bil til 50-100.000 spenn......kjedelig ålright....men du slipper å betale 100.000 spenn ekstra for stjerna på panseret, spensitig design osv....og du sipper å bruke mesteparten av det du tjener på løpende kostnader. En bil som dette har også en lei tendens til å ha et ikke ubetydelig verditap. det er tross alt en begrenset kundegruppe her. Tenk deg om både to og tre ganger før du kjøper en sånn bil....og føler du må-ha etter prøvekjøringen....gå hjem og tenk deg om noen dager.....det er IKKE rasjonering på biler. Du kan finne biler som ikke ruinerer deg som gjør en helt grei jobb, og ikke minst: du får mer glede av en første-bil ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar