0

Ryggekamera Mondeo 2015

spurt 2020-06-07 18:05:56 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei.

Jeg har akkurat kjøpt en Ford Mondeo 2,0 4x4 2015 modell. I annonsen så sto det at det var ryggekamera på bilen, men fant ut da jeg hadde kjøpt bilen at det ikke var det. Kjøpt via en Bilia forhandler. Hva kan jeg kreve der i kompensasjon? Hva er prisforskjellen på en med ryggekamera og en uten ryggekamera? Vet du om det går an å ettermontere det på den modellen?

Mvh. Tommy

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

9 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-06-07 20:18:15 +0200

updated 2020-06-07 20:27:03 +0200

Hei Tommy Er en grunn til at det står med forbehold om feil i annonsen så blir vanskelig for deg hvis det ikke var slik som annonsert likevel, på den annen side skal man forvente at en stor og seriøs forhandler som Bilia tar det med nøyaktig annonsering mere seriøst. Lettere at en privat person gjør litt feil her men som regel er det motsatt altså kanskje bilen blir annonsert uten hengerfeste men har det likevel bare skjult eller ikke montert så selger husker ikke engang på det men snur man da ting litt på hode så kunne du jo da etter kjøp kjøre til et verksted å få det demontert og sendt regningen til forrige eier med henvisning om at bilen ikke var som annonsert. Det er du som kunde og forbruker som nærmest er " pliktig" til å undersøke selv om bilen har eller ikke det utstyret den annonseres med. Kompensjasjon tja hvis Bilia føler at du setter de rødmende i skammekroken slik at det eneste de da ønsker er å få deg førnøyd som kunde så er jo ingenting umulig. Nå det gjelder bilpriser så er det vel ikke akkurat slik bilprisene settes altså med eller uten ryggekamera det går mere på at en kunde heller ville valgt en som hadde det enn uten mens en annen bryr seg døyten om det og ikke trenger det til sitt bruk. Ryggekamera kan ettermonteres på alle biler men er en del arbeid å få det montert på en ordentlig måte altså få kamera mest mulig skjult og kanskje få skjermen integrert i dashbord eller i ryggespeilet som også er en variant, Ebay er full av diverse løsninger til greie priser. Norulf på forumet her er Elektronikk Ingeniør og forstår seg bedre akkurat på slike ting kanskje han svarer deg på dette.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-06-07 20:38:16 +0200

Takk for svar. Bilia selv har sagt at de vil prøve å få til en løsning, men vet jo ikke hva det blir enda. Jeg håper jo at det er mulig å få ettermontert kamera, da det var et av ønskene mine da jeg kjøpte ny bil. Jeg glemte helt å sjekke ryggekameraet da jeg prøvde bilen, behøvde ikke å rygge, så da gikk det helt i glemmeboken. Så ja, jeg burde, men glemte. Tok det for gitt da det sto, og var til og med bilde i annonsen av ryggekameraet i bruk, så hvor de har tatt det bildet fra lurer jeg litt på. Nå har jeg kjøpt bil av de tidligere, og har vært veldig fornøyd med servicen dems da. Så krysser fingrene for at det løser seg. Får høre mer i morgen.

Mvh. Tommy

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-06-07 21:15:03 +0200

Flott Tommy Alltid best når ting løser seg av seg selv.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-06-08 07:32:42 +0200

Ja, jeg er ingenting-gjør, men som Kamerat K sier, dette med å montere ting pent i en bil, er en hel liten vitenskkap, der bruker man de som har gjort det titusen ganger og virkelig kan det! Mhp ryggekamera er det mye som kan gjøre nytta der ute, tipper forhandleren her har en løsning de har brukt før...det kan fort bli bra, lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-06-08 13:21:38 +0200

I følge selger, så gikk det ikke an å ettermontere kamera på min modell. Typisk😡🤬 Hvis de ikke syntes det ble for dyrt da. Men kunne få en kompensasjon som f.eks service, nye dekk. Er jo noe, men irriterende at det ikke bli4 noe kamera. Men vet ikke om jeg gidder å "angre" kjøpet bare for kamera heller.

Arg🤬

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-06-08 16:28:18 +0200

Vel...det er mulig det ikke går an å ettermontere et ryggekamera, i såfall er jo ditt neste spørsmål til forhandleren her om de kan tenke seg å montere et after-market kamera om du skaffer et slikt. Kall det gjerne et kompromiss som begge blir litt fornøyd med...det å gjøre en nogenlunde pen jobb er bøygen her....ikke å få tak i selve duppeditten. Google er din beste venn...tipper du finner gode alternativer hos f.ex både Bilxtra og Biltema. Sistnevnte er forsåvidt greit nok, man har til og med en trådløs sak som inneholder både DVR-kamera og ryggekamera....uten at jeg har sjekka veldig nøye tyder det på at du har både dashcam og ryggekamera i en duppeditt.

Og ja...det er montasjerbeid knyttet til duppeditten uansett om du har trådløs overføring eller trrådbundet overføring fra kameraet der bak til displayet et sted foran i bilen. Tro meg, du vil IKKE ha et sugekopp-opplegg og en lighterplugg for å få strøm, kjøp like godt en seriøs brakett samtidig og sørg for å plukke strøm direkte fra en sikringskurs....det siste er ikke så enkelt som det høres ut til i våre tider der bilene overvåker spenning og strømtrekk på sikringskursene løpende. Har ikke de to nevnte leverandørene en brakett, kjøp kamera og brakett hos f.ex Bilradiospesialisten, der forhandler man både det ene og det andre - overveiende sannsynlig at de kan finne en passende brakett fra f.ex Brodit. Ja, det koster litt, men om forhandler tar jobben sparer du minst en tusenlapp...forutsatt at man gjør skikkelig arbeid. Og vil man ikke? Bruk Bilradiospesialisten eller tilsvarende firma til jobben, koster ikke allverden og arbeidet er bra.

The bottom line er at ryggekamera egentlig ikke er noe man trenger om man er aktiv i speilene. Ryggekameraet har imidlertid en fordel: det fungerer som et "bakespeil" som ser tvers gjennom bakluka på bilen. Da får du øye på den rabbagasten som har sprunget inn bak bilen din det ene øyeblikket du så ned på gulvet og ikke hadde full kontroll med sidespeilene. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-06-09 19:09:23 +0200

Hei.

Takk for svar. Tviler litt på at forhandleren gidder å gjøre det, også gidder jeg ikke ha enda en skjerm i bilen. Så blir nok til å droppe det da. Hadde lyst på ryggekamera mest pga fruen, som trenger det🙊 Har også litt trang/kort garasje, så da hadde det vært tryggere for bilen når hu parker der😂😂

Men over til en annen ting. I følge annonsen på bilen min, så skulle det være 12 høytallere, vil det si at det skal være basskasse i bilen? Eller er det noen som har 12+0 høytallere og andre 12+1 Høytallere?

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-06-10 09:09:31 +0200

Nja....ta en treningstur på et industriområde i kveldinga og la fruen rygge noen kilometer, så løser det seg. Om hun er blant dem som ser med begge øyne...altså har normalt stereoskopisk syn....er det helt kurrant å vurdere avstanden bak bilen via speilene også...iallefall sånn omtrentlig. Alternativet er å gjøre som en fyr som kjøpte Tesla og hadde for kort garasje: motorsag-metoden på bakveggen i garasjen :-) Terningkast 6 for kreativ løsning, dog ikke spesielt smart :-)

Antall høyttalere vs hvilken sort elementer som er plassert hvor og på hvilken måte, er det neppe noen fasit på, om det er originalhøyttalere bør Ford kunne svare på hva bilen ble levert med. OM lyden er grei nok til ditt bruk, ville jeg ikke bekymret meg in the whole taken...en basskasse i bil er egentlig seriøst overkill....og ikke spesielt greit for hørselen. Du utsetter deg meget raskt for et lydtrykk som er en skikkelig høydare for hørselskader, en bil er jo ikke akkurat noen konsertsal på noe som helst vis. Av samme grunn er det en grense for hvor mye vits det er i å legge enorme summer i det være seg dyre forsterkere osv og høyttalere i en bil....ikke er det spesielt gode akustiske forhold inne i en sånn blikkboks som en bil jo er....og når du kjører, har du så mye støy i tillegg at poenget med hifi forsvinner...helt av seg selv. Ta gjerne noen enkle målinger med en dB-app og en smart-telefon og bli overrasket over både lydtrykket og støynivå når du kjører, jeg lånte et Bruel & Kjær dB-meter første gang for rundt 40 år siden og ble meget, meget overrasket når jeg målte støynivået i et par biler jeg kjørte den gang, bla en Mercedes 813 lett lastebil. Ikke rart hørselen har blitt som den har blitt med åra!

At noen velger å lempe inn mange høyttalere, kan ha flere årsaker, rent bortsett fra å suge penger ut av kunden: dels vil flere lydkilder fordele lyden bedre i bilen - kall det gjerne et forsøk på å forbedre et akustisk miljø som er dødfødt i utgangspunktet - dernest vil flere membraner som distribuerer samme kanal, samme frekvensområde i sum gi noe i retning av samme effekt som en større høyttaler med større membran. Da snakker vi primært om bassområdet, men også i noen grad om mellomregistret. Diskantområdet er a different matter...kortere bølgelengder gir mindre membraner, ofte kulehøyttalere som sprer vesentlig bedre enn en konvensjonell membran.

Generelt er det jo begrenset plass i en bil, dette, i itillegg til de akustiske utfordringene, tilsier at et gjennomtrenkt oppsett med flere høyttalere for alle praktiske hensyn, er en vesentlig bedre løsning enn å bruke halve bagasjerommet på en sub. For alle praktiske hensyn: om det er Ford som har satt inn høyttalerne i din bil, er det overveiende sannsynlig at du har så god lyd som overhode mulig innenfor fornuftige kostnadsrammer. Om forsterkerne i bilens lydutstyr er en sånn nogenlunde match, jolly fine. Hvis ikke ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-06-10 21:30:24 +0200

😂😂😂😂😂😂 Det var mye mer enn hva jeg lurte på😂😂😂😂😂 Vet en bil ikke er en konserthall, men liker å ha en grei lyd. Det er Fords orginale høyttalere/system, men trudde det skulle være subwoofer da det var 12 høyttalere. Ble også skuffet over lyden, kontra min gamle 2011 modell. Der var det mye mere bass. Bassen ervganske slunken, selvom den er stilt på fullt. Savner litt lysinnstillinger utenom balanse og fader. Er det bare sånn på de nyere Mondeoen, eller er det noen "hemmelige" innstillinger?

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar