0

Steinsprut eller zinkslipp?

spurt 2020-06-03 11:01:31 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei. Volvo mener det er steinsprut. Lakkering verksted mener det er zinkslipp? Har ca 55 stk skader på taket ikke noen skader på panser i front eller på takluka. Hvem har rett? Og hvordan kan jeg ta det videre? Mvh Bjørn Tore.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-06-03 11:51:14 +0200

Hei Bjørn Tore Burde ikke ta en takstmann mer enn 5 minutter å se forskjellen her, naturlig at Volvo vil si at det er steinsprut men at et lakkverksted sier at det er Zinkslipp gjør det mere komplisert. Zinkslipp som er en urenhet i metallet når galvaniserings prosessen utføres begynner som en bitteliten kvise i lakken med små knappenåls hode størrelse prikker rundt om selve slippet men kjennetegnes som oftest at lakken i et tidlig stadium fortsatt er inntakt. Steinsprut kjennetegnes som oftest av at lakken er penetrert og går ofte inn til selve metallet og forårsaker begynnende rust skadestedet har ofte ujevne kanter og varierer i størrelse og form og i alvorlige tilfeller er også metallet under nedbøyd. Galvslipp gir altså ikke en fysisk skade som en steinsprut gir og er ingen match for en som kan dette å skille fra hverandre.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-06-03 17:01:19 +0200

Som vanlig et godt svar fra Kamerat K! Få en skriftlig uttalelse fra en takstmann og ta det derfra. om Volvo krangler finner du oppskriften på hvordan du skal håndtere saken her: https://www.forbrukerradet.no/forside...

Ellers regner jeg med at dette er en relativt ny bil, der du er første eier. Beskrivelsen din der du nevner et betydelig antall forekomster av skade på taket, og ingen der du normalt sett finner steinsprut, peker i retning av helt andre årsaker. For å si det sånn: du ville nok merket det om noen hadde pælma en spade med shingel på taket på bilen din, det være seg under kjøring eller når den sto parkert et sted. Ja, steinsprut kan forekomme på fremre kant av taket, men igjen...panseret og fronten av bilen er der steinsprut virkelig viser igjen....beskrivelsen fra Kamerat K er spot on.

Mhp Volvo Norge har man dessverr en ukultur når det gjelder begrepet "garanti" og kundebehandling....med fare for å bli misforstått...man prøver seg. Merkelig at man ikke tok frem ordet "slitasjedel" her, skulle ikke fordundra meg! Men "steinsprut" er like vanlig for å vri seg unna garantiansvar, min favoritt-fabrikant tar frem samme ordet hver gang noen hvisker ordet "garanti" og peker på en lakkskade.....for ikke å forglemme rustskader. Som sagt...takstmann, fortrinnsvis en som IKKE jobber for Volvo Norge! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar