0

Oppgradering av kart

spurt 2020-05-30 14:24:38 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei. Jeg har en forholdsvis ny bil og har nettopp fått instalert en oppgradering av kartet i bilen. Nå viser det seg at dataene må være 1-2 år gamle. Bensinstastasjoner har skiftet merke eller er borte. Er dette normalt?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-05-30 15:24:40 +0100

Både ja og nei....ditt navigasjonsystem er sannsynligvis levert av en eller annen tredjepart, det være seg Pioneer eller noen andre. Denne leverandøren lager ikke kartene selv, man har en avtale med en eller flere firmaer som leverer kart. Siden det er snakk om store mengder data og mye jobb, vil det være litt som NAF sin kartbok: på et punkt sier man at oppdateringer som skjer etter en gitt dato, blir lagt til side og heller tatt med i NESTE bok....her NESTE kartoppdatering.

Legg til at kartleverandøren får sine oppdateringer fra flere kilder, som veivesenet, det nasjonale kartverket osv....og bensinstasjoner etc er det vi kaller "POI".....der er det litt bop-bop hvem som leverer dataene...tidligere kunne f.ex en stor kjede gjerne levere koordinater for alle sine stasjoner, mens andre ikke gjorde det. Neste gang gidder kanskje ikke kjeden sende oppdatering...i det hele tatt...mange årsaker til at Ting Tar Tid og ikke alltid er oppdatert. Noen karteverandører er bedre enn andre på samme måte som enkelte leverandører av navigasjonsystemer kan ha flre, uavhengige kilder og bedre rutiner for å få med seg mest mulig oppdaterte POI.

Sånn er det dessverre ikke med alle, Garmin og Tom-Tom er de beste i markedet i dag. Den duppeditten man får i bilen er sjelden der, selv om enkelte bilprodusenter bruker faktisk har Tom-Tom som leverandør. Jeg har både Columbus Pro og en fast montert Tom-Tom i min bil, da har jeg ja takk, begge deler, men det er ikke uvanlig at disse enhetene er "uenige" når det gjelder POI, eller som du har observert, bensinstasjoner. Tom-Tom har som du nok vet, en form for mobildata, med et enkelt søk....det hjelper....mens Columbus-enheten oppdateres via en nettporotal en gang i året. Men bank i bordet...jeg har ennå ikke opplevd at det jeg leter etter, ikke kommer opp på den ene eller andre enheten....det være seg en kjent grillrestauruant utenfor Selenogorsk i den russiske føderasjon eller hele gullrekka med bensinstasjoner langs veien mellom både Sverige og Finland.

Mitt råd til deg, om du opplever at din on-board navigasjon ikke fyller dine behov, er å kjøpe en "løs" navigasjonsenhet fra Tom-Tom eller Garmin, jeg sverger til Tom-Tom pga bedre brukergrensesnitt, bedre kart (inkluderer kartverk frem til Ural) , god kontroll med svensk, finsk og russisk alfabet, for ikke å snakke om tilstrekkelig mhp POI. Ikke kjøp den billigste, kjøp den med størst skjerm og best-alt, med den kommunikasjonsløsningen du måtte ønske - dvs datakommunikasjon via innebygd simkort eller via din egen Smart-telefon. Og....ikke minst: spander på deg et FAST opplegg, dvs en monteringsbrakett med strømforsyning, fra Brodit. Bilradiospesialisten mv monterer dette for deg på en proffesjonell måte for en rimelig penge. Da har du ja takk, begge deler. Alternativet er selvføgelig en fast brakett til en Smart-telefon, noen synes jo Goggle maps er festlig, men det er utenpå....for POI, altså nærmeste pub osv, funker GM greit, men for seriøs navigasjon er det ikke takk verdt.....algoritmene for ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger