0

Kjøp av ny bil

spurt 2020-05-29 16:41:16 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Jeg vurderer å kjøpe ny bil (hybrid men ikke plug-in) og lurer derfor på om du har noen anbefalinger. Jeg har i utgangspunktet tenkt en SUV bil, men kan også nøye meg med en mellomstor bil typ stasjonsvogn eller sedan. Prisklassen på bilen er mellom 300.000 - 400.000kr. Det viktigste for meg er å få en god bil innen den prisklassen som er driftsikker. Har tittet litt og vært innom både Toyota, Lexus og Hyundai. Hva tenker du :)?

Takk på forhånd. Mvh Aydin Al-Safar

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

11 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-07-30 13:59:51 +0100

Nei, jeg bor på Costa Del Bæsj i vest, har ikke spesiet godt kontaktnett på østlandet lenger. Men det er jo så enkelt som å sjekke hvordan jobben blir gjort - man liker å fortelle om hva man gjør - og gjerne ta en titt på verkstedet. Orden og relativt greit renhold, fornøyde medarbeidere: du kjenner atmosfæren med en gag du går inn døra. Selve jobben (understellsbehandling) tar to-tre dager, og innebærer i store trekk demontering av dekslene under bilen, grundig rengjøring og eventuelt sandblåsing ved overflaterust, tørking - tar noen timer......deretter påføres godstoff og hulromsbeskyttelse. Mhp det første er det viktig at det ikke sauses på i tykke lag, det er det som skiller de proffesjonelle fra sånne som meg, og mhp hulrommene er det viktig at drenshullene ikke tettes av for meget godstoff....en proffesjonell aktør sjekke slike ting. At det drypper litt i ettertid er faktisk et godt tegn. I det hele tatt: du ser raskt forskjell på gode og dårlige firmaer, og vil du være sikker, sjekk med andre kunder, eventuelt bilverkstdeder i samme område...de vil ofte vite hvem som er hvem, det er jo ofte de samme menneskene som går fra firma til firma når de bytter jobb.

Mhp lakkbehandling er det en vurderiing: å polere bilen si to ganger i året tar også tid, om man er i arbeid er tid penger....og fritide er gull verdt. For oss pensjonister er det a different matter, jeg bruker en liten dag, av og til to små dager, på grundig rengjøring og polering. Om en lakkbehandling - som jo er noen hakk bedre enn voks også - holder i 5 år, er det minimum 10 dagers arbeid spart. Da er det egentlig ikke så ille likevel, men igjen: det er en vurdering man gjør, familebudsjettet har jo også andre poster man gjerne vil ha penger til. En helt annen ting: min understellsbehandler har som du ser på nettsiden også et lakkeringsverksted. Å gå over bilen og reparere steinsprut på en proffesjonell måte koster typisk et par-tre timers jobb, eller 1500-2000 kroner. Det er det verdt om du ikke er veldig god til å fikse steinsprut selv: de som har utstyret - bla poleringsutstyr - sørger for at reparasjonen ikke er synlig. Dessuten har proffesjonelle en helt annen grunning enn det vi vanlige dødelige har i garasjen. For min del ser jeg ikke godt nok til å gjøre sånne ting på en god måte lenger, skjelver på fingrene gjør jeg også, derved er det veldig greit å la de som kan det, ta jobben. Bare en tanke...men NB, har du en vanskelig farge krever det sin mann, også på et lakkeringsverksted, å gjøre det på denne måten.

Om jeg ikke har nevnt det over: oljeskift / filterbytte hver 15.000, maks 20', er den beste kuren for at motor og turbo skal leve lenge i landet. Dropp dette med "longlife" service like godt først som sist, man legger ikke motorens liv og helse i hendene på en sensor som angivelig skal "si ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2020-05-29 16:41:16 +0100

Sett: 76 ganger

Sist oppdatert: Jul 30