0

Hvilken Girolje???

spurt 2020-05-26 14:35:17 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Nå trenger jeg eksperthjelp her. Jeg har en Ford Mondeo 2005 modell stasjonsvogn 2.0 tdci ghia automat. Når jeg søker på nett for å finne girolje til min bil så kommer det opp flere dusin med forskjellige typer girolje men ingen spesifikke som jeg skal ha eller ønsker å benytte i min bil. Fra Melhus Bil i Trondheim fikk jeg beskjed om å bruke kun en type olje og den har spesifikasjonen WSS-M2C922-A1. Flere steder på nett står det at min bil kan bruke Mercon V eller Dexron III, men i alle dager tenker jeg da. ATF +3 og +4 kommer også opp og hva de nå heter alle sammen. Men så er det dette med den eksakte spesifikasjonen som Ford har gitt meg da. Eurodel.no er et sted jeg har handlet deler til min bil men finner så mange forskjellige varianter at jeg tør ikke bestemme for å gå for et merke eller variant. Bildeler.no og Skruvat er også populært for mange i min vennekrets. Ebay har jeg også brukt men det begynner også å koste en del nå. Jeg forstår godt at man veldig ofte bør gå for originale merker og ting men her føler jeg at jeg kan slippe litt billigere unna enn hos Ford merkeverksted. Motorcraft er vel Ford sitt merke. Castrol har noe som heter Transmax Z men vet ikke 100% sikkert om dette blir bra til min bil. Et annet kjent merke er jo Valvoline. I tillegg så er det mange flere merker også. Kan dere komme med en anbefaling av noen varianter jeg kan velge mellom? Det hadde også vært fint om dere kunne lagt ved link til hvor man får kjøpt merkene. Min bil har rullet straks 383000 km. Ønsker derfor å spørre 2 ganger for mye enn en gang for lite. Er jo blitt glad i denne gamle traveren og jeg benytter den for det meste i pendling til og fra jobb som er ca 50 km en vei altså 10 mil pr dag. Så derfor spør jeg dere eksperter om råd slik at min gamle traver blir glad og fornøyd og greier mange mil til. Kan dere si meg om denne bilen har flere filter tilhørende girboks og eventuelt hvor mange og hvor de sitter. Jeg har ikke vært under bilen å sjekket ut dette enda. Mvh Arnt-Olav

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-05-26 18:18:37 +0200

Hei Arnt Olav Ja Melhus i Trondheim har rett her den må ha ford spec WSS-M2C922-A1 og det betyr at det er lettest å kjøpe den der hos din forhandler men det finnes flere fabrikanter av oljen., Denne oljen er ikke billig noen steder og da må du få den fra Tyskland eller England med frakt og import avgift lønner det seg trolig ikke. Flere av bildelsidene på nett har nettop det som du sier at det blir listet opp alskens oljer som man ikke kan bruke Skruvat.no spesielt og spør du meg blir det feil hvis man tar det første på listen og heller det på kassen kan det gå riktig så galt. Mekonomen siler ut det man ikke kan bruke og står så igjen med 1 eller kanskje 2 forskjellige fabrikanter hvis du legger inn reg nr. Glem bytte av filter(1 stk) hvis du ikke er over gjennomsnitt god hobby mekaniker kassen må deles for å komme til det, noen sier kassen må ut mens andre mener det kan byttes på plass uansett er det en vrien jobb dette. Det er masse prosedyrer med å bytte olje her og du får bare ut 4-5 liter og det er bare litt over halvparten av oljen så da må man ta en Rover spec og det er først å fylle på 4-5 liter følge prosedyre og så tappe av og fylle på nok en gang så du bør kjøpe 10-12 liter for sikkerhet skyld da det alltid søles noe ut. Det med å bytte automat olje innebærer alltid en risiko da en ny olje vasker bedre og kan plutselig transportere med seg skitt som har samlet seg i alskens krinkelkroker, vaske det rundt i systemet og tette igjen filteret og skape problem for de ømfintlige solenoid styrings ventilene. Det er ikke for å skremme bare opplysning om hva de kan forvente og så blir det opp til deg. Har bilen 383000 km da er den bare godt innkjørt som Norulf sier og kan gå langt og lengre enn langt enda, en kompis av meg har en Mondeo med automat som har rundet 473000 km og still going strong men regner med at rusten har vist seg om jeg ikke tar feil i kanaler og hjulbuer bak.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar