0

FordCmax16

spurt 2020-05-25 15:43:08 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei. Har en Ford C MAX i Spania og den står til sider ubrukt i 3-4 mndr. (lengre nå i Koranaperioden) Den har ofte vært tom for strøm selv om ganske nytt batteri. Har kjøpt helt nytt nå. Har nå begynt å koble fra batteripol, og prøver en løsning med et lite solcellepanel på dashbord med et overspenningsvern mellomkoblet. (kjøpt på Biltema) Kan du si noe om denne løsningen

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

Kommentarer

Har typebetegnelse og tekniske data på solcellepanelet og overspenningsvernet hvis nødvendig

Loengen gravatarbildeLoengen ( 2020-05-25 16:02:26 +0100 )rediger

6 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-05-25 17:14:58 +0100

Jeg fylles med undring når vi snakker om relativt ny bil og ditto batteri....når bilen står og venter på bedre tider, skal det ikke gå mye strøm....er normalt sett ikke mer enn en klokke som tikker og går. Men strømmens veier er uransakelige, kanhende Ford har ting som spiser strøm når bilen står, og det kan hende at du har krypstrøm et eller annet sted der det ikke skal være krypstrøm. Legio mulighet. Uansett, når batteriet er frakoblet skal det ikke gå nevneverdig strøm, det skal kunne stå i månedsvis og fremdeles ha mer enn nok strøm til å fyre opp bilen når du kommer tilbake.

Uavhengig av dette, et batteri har ikke godt av å bli fullstendig utladet og stå sånn i månedsvis. Om du kobler fra kobler fra plusspolen og setter opp en eller annen form for lader, er du jo sikker....vedlikeholdslading skader ikke. Nå har Biltema minst tre ladere som iallefall på papiret leverer tilstrekkelig spenning, og man har en enkel laderegulator som sørger for å koble ladingen ut og inn ettersom spenningen på batteriet varierer. Det er formodentlig den boksen du tenker på når du nevner "overspenningsvern".....jolly fine....om den fungerer....ikke alt fra Biltema som gjør det. Jeg ville nok testet den før jeg gikk fra bilen og satset på at det var god sort....kjenn spesielt etter om det blir varmgang i noen av duppedittene og ha gjerne med et multimeter sånn at du kan måle underveis. Tipper det DENNE du har kjøpt: https://www.biltema.no/bil---mc/elekt...

Som vanlig sier ikke Biltema noe som helst om kvisleis duppeditten er konstruert, tipper det dreier seg om et par dioder og en form for inn og utkobling av et relee....kjapp og billig løsning. Det gode er at den tilsynelatende er påtenkt å brukes sammen med Biltemas solcellepaneler....med litt flaks virker den også! Billig og kanhende god nok! Mhp solcellene er jeg noe mer skeptisk, det er på ingen måte gitt at rimelige solcellepaneler av denne sorten er spenstige nok til å klare å drive strøm i en krets der det er et batteri i den andre enden. Den beste måten er - igjen - å koble opp utstyret og prøve....husk å ha et multimeter tilgjengelig! Uansett, jeg ville som et minimum kjøpt det "mellomstore" panelet, altså det som teoretisk kan levere 6W / 350-410 mA, dog....siden jeg er pensjonert elektronikkingeniør ville jeg nok aller helst satset på den med størst kapasitet av de tre som synes å være aktuelle her: DENNE: https://www.biltema.no/bil---mc/elekt...

The bootom line er at heller ikke den "største" har spesielt mye strømstyrke, jeg tenker imidlertid at det er den eneste som har noe som er i nærheten av evne til å levere en strømstyrke som minner om det er utgangspunktet for konvensjonelle batterliadere når de går i det man kaller "vedlikeholdslading". Noen går i fullt alvor rundt og hevder at det er bare spenning som betyr noe, men det er på ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-05-26 09:54:37 +0100

Takk for svar (veldig utfyllende sådan) Har det minste solcellepanelet og overspenningsvernet som linken går til, så vet egentlig ikke...…………. Uansett: Time will show....

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-05-26 10:17:41 +0100

Nja, om du ikke vil ta turen tilbake til Biltema og bytte....er det jo ingen stor kostnad å prøve og se om det går! Håp i hengende snøre, det verste som kan skje er at det fungerer! Dog....igjen...dette med å plugge såntnoi' inn i en sigarett-tenner....? Vær spesielt oppmerksom på dette med vakkelkontakt, spesielt ved mikroskopiske strømstyrker skal det svært lite til før en bitteliten strøm som skal prøve å finne veien, blir enda mindre som følge av dårlig kontakt. Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har fått en grosse uberraschung når jeg reiser på Harrytur med mine kjære 12 V kjølebager og oppdager at dritten ikke har gått i det hele tatt! Årsak: dårlig kontakt! Denne sorten tilkblng er litt som politikere: ekstremt upålitelige når du snur ryggen til:-) Lykke til og god tur til Spania, PS: om flybillettene blir dyre etterhvert: det er en god opplevelse å kjøre opp og ned! Men husk å søke skattedirketoratet (er det vel...?) om midlertidig innførsel om du kjører Forden oppover!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-05-26 15:41:29 +0100

Takk for svar og kommentar. Det setter jeg pris på. Den er ikke plugget i sigarett tenner. + Polen på batteriet er tatt av, og solcellen er koblet til batteriet med "krokodilleklemmene" og med overspenningsvernet mellom.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-05-26 15:42:21 +0100

Takk for svar og kommentar. Det setter jeg pris på. Den er ikke plugget i sigarett tenner. + Polen på batteriet er tatt av, og solcellen er koblet til batteriet med "krokodilleklemmene" og med overspenningsvernet mellom.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-05-27 09:06:06 +0100

Fremstår som et vesentlig bedre utgangspunkt enn pluggen i sigarett-tenneren :-) Ellers ville jeg nok satt inn en sikring....for alle tilfelles skyld....Biltemas duppeditter er ikke alltid kortslutningsikre. Slik jeg forstår det, står laderen oppkoblet nå, men det vil helst gå bra, så ikke bekymre deg. Ta me deg en sikringsholder neste gang, verre er det ikke. Tar vel en liten stund før du kommer deg nedover til syden igjen i disse tider, måtte laderen fungere som forventet!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

2 følgere

Statistikk

Spurt: 2020-05-25 15:43:08 +0100

Sett: 137 ganger

Sist oppdatert: May 27 '20

Relaterte spørsmål

Antall visninger