0

Volvo S80 D5 Sliter med ulyd fra motor

spurt 2020-05-15 09:18:09 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, lurte på om du har noen gode råd. Sliter med en ulyd fra motoren. Bilen har vært 2 turer på Volvo verksted uten hell. Har selv sett på eksosanlegget men hører ikke noe løst fra lyddempere eller katalysatoren.

Lyden begynner på 1500 omdreininger og kutter momentant på 2000. Antydning til ulyd på tomgang men kjenner heller vibrasjonen. Lyden slår seg i karosseriet så identifiserering av hvor den kommer fra er umulig. Lyden blir verre med mer gass.

Verksted sa blant annet at lyden ikke kom når bilen sto på bukken. Men gått gjennom det meste rundt om bilen.

Hadde tenkt å selge bilen men dette dukket plutselig opp av seg selv. Motoren er en D5 163.

Hva gjør man nå?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-05-15 10:47:23 +0200

Hmm ... Litt lei denne. Vanskelig for meg å gjette når et Volvo-verksted ikke har funnet det ut etter to besøk. Det er vanskelig å finne slike ting da lyder / ulyder kan forplante seg veldig rat i en bil. Men noen tips og ideer har jeg da. Det første jeg tenkte på da jeg leste dette er løs innmat i eksossystemet. Og jeg heller vel fortsatt mot det. Det kan også være ubalanse i turboen, foreksempel ved at en liten del av et av skovlehjulene har løsnet. Motor og girkassefester er også verdt å sjekke litt nøye. Dårlige motorfester kan gi slike utslag. Nå vet jeg ikke om du har manuell eller automat, men dette kan også komme fra svinghjul, clutch og fra selve girkassen. En annen og siste ting som innimellom kan lage lyder er registeret på bilen, enten det er kjede eller reim. Verdt å sjekke ut det også, sammen med dynamo, vannpumpe og A/C-kompressoer og drivreimer. Disse siste tingene er ganske kurante å sjekke ut, så jeg ville kanskje begynt der med elimineringsmetoden først.
Her fikk du i alle fall noen tips, så er det bare å begynne å lete. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-05-15 21:25:00 +0200

Hei Du sier ikke om det er manuell eller automat og hvilken årsmodell men prøver likevel med et par tips. Svinghjul hvis det er manuell eller fri clutch på dynamoen og eventuellt nedre reimhjul hvis dette er gummi dempet. Alle de nevnte gir ulyder som du beskriver, eksos gir mest skrangle lyder.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar