0

Ford Kuga 2014 2.0 TDCi 150 Titanium

spurt 2020-05-12 20:06:03 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, Jeg har en Ford Kuga 2014 mod, TDCi 150 Titanium, km 122000. Nå viser det seg at fordelignskasse har løsnet fra girkasse og slått av noen fester. Er det normalt at en fordeligskasse skal løsne sånn uten videre? Det skjedde ved pådrag når vi skulle kjøre utpå vei fra parkeringsplass (50-sone) Ikke noe stort pådrag i forhold til vanlig. Vi hadde ikke merket ingen forandringer/lyder ved kjøring av bilen tidligere, før dette skjedde. Bilen har fulgt service på merkeverksted, siste service var 24.januar.2020. Det er kjørt 500 mil etterpå. Før garanti (5 år) utløp hadde jeg den inne for sjekk og mener de skiftet en pakning under girkasse eller i forbindelse med denne, men her får jeg ikke ut noen servicerapport for det er mellom verksted og Ford Norge får jeg forklart. Jeg har en mistanke om at de skjuler noe for meg og lurer på om du har noen råd til meg? Er det pakning mellom girkasse og fordelingskasse? Er det ikke veldig unormalt at det her skal skje? Jeg får forklart at det er slik ting som kan skje og at det er tilfeldig at det skjer med min bil og at jeg er bare uheldig.

Hilsen fortvilet bileier

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-05-12 21:32:24 +0200

Hei Først og fremst en trasig historie det her men så til saken, nei en fordelingskasse skal ikke under noen omstendighet løsne fra girkassen. Girkasse og fordelingskasse er 2 separate enheter med hver sin oljefyllin og det sitter en oljetettning minimum 1 stk og da på utgående aksel fra girkasse men normalt er det 2 stk og da i tilegg 1 stk på inngående aksel på fordelingskasse. Tror koden kan knekkes her ved å følge opp dette med den pakkningen du nevner. Hvis fordelingskassen var demontert i forbindelse med denne jobben så er vi nok i mål. Ble alle boltene satt tilbake og ble det brukt riktig moment. Hvem undersøkte bilen etter det uhellet var det samme verksted som hadde gjort jobben med kassen den 24 januar 2020?. Og det er ikke noe som heter at jobben var mellom verksted og ford det er din bil og du er i din fulle rett til å få vite hva som er gjort med bilen så her må du riste verksmesteren eller kontakte Ford Norge. Verksted kan gjøre tabber og er forsikret mot dette så hvis de har gjort en feil burde de egentlig legge seg flate her og ordne opp i dette. Det at ting kan skje med akkurat din bil er helt riktig men sammentreffet her er påtagelig. Det må foreligge en rapport etter konstateringen, er boltene knekt eller har de skrudd seg ut, var kassen tom for olje slik at den simpelthen skjærte seg fast, På meg høres det ut som boltene har løsnet i tur og orden til alle var ramlet ut og så har kassen startet med å løsne fra eventuelle styrepinner og startet å rotere.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Etter uhellet 3.mai er bilen fraktet til Melhus bil i Trondheim, det er Melhus Bil på Stjørdal som har utført garantijobb og service etter at jeg kjøpte den. Dvs service januar 2019, garantisak april 2019 og service januar 2020.

Ford Kuga gravatarbildeFord Kuga ( 2020-05-26 12:59:44 +0200 )rediger
0

besvart 2020-05-26 12:48:51 +0200

Hei igjen, dette ser ut for at det blir et langt lerret å bleke. Jeg tok kontakt med Ford Norge og forklarte de saken, de henvendte seg til veksted/forhandler og fikk følgende svar: Da har jeg snakket med verkstedet, og som de har gitt beskjed om tidligere så er garantien utgått på din bil, og at en bolt kan ryke er noe som kan skje, dessverre.

Jeg vet jo at garanti er utgårr men det var den ikke i april 2019, da jeg hadde en utløps-garantisjekk. Jeg får heller ikke noen svar på hva som ble gjort den gangen - det hadde ikke Ford norge noen oversikt over. Da måtte jeg kontakte verksted, de holder kortene tett til brystet.

Fordelingskasse er vel festet med x antall bolter og skal trekkes til med moment? her er det ikke bare en bolt som har løsnet - det har mangler flere ( om de har manglet lenge, løsnet under kjøring er uvisst) Ut i fra bilder er det rust og skitt der bolter skulle vært festet - så det har nok manglet en tid.

Under service på januar 2020 - ha de sjekket følgende: skifte væske og filter automatgirkasse kontrollere skader og lekkasjer (hvis synlig) motor, girkasse og bakaksel kontollere mellomaksel, styrelager, universalledd med tanke på slitasje

Burde de ikke ha oppdaget at noe var feil her?

Setter stor pris på alle råd og svar i denne fortvilte situasjonen.

Mvh Liv K.Stubberud

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar