0

Er brukt Lexus et mulig kostnadssluk?

spurt 2020-05-04 11:52:56 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei!

Jeg og min kjæreste er i ferd med å kjøpe vår aller første bil. Vi trenger en bil som egner seg godt på litt bratte og glatte veier på fjellet, men ikke noe offroad-beist. 4x4 og litt ekstra bakkeklaring er fint! Som økonom er jeg naturlig nok ganske interessert i at det ikke skal koste mer enn nødvendig, men ønsker en komfortabel, driftsikker og trygg bil.

De siste ukene her jeg trålet annonsene for å finne den optimale bilen og ble overrasket over hvor lavt Lexus RX400h ligger i pris. Bilene har er av årsmodell 2006-2008 og har ofte gått langt (omkring 200.000 km). Prisene begynner på omkring 100.000 kr. I følge en venn av meg er disse bilene nærmest skuddsikre og tåler mange lange turer.

Mitt spørsmål er; vil det å kjøpe en brukt Lexus med litt km på telleren være et fornuftig alternativ til å kjøpe en nyere, mindre og kanskje kjipere bil til den samme prisen?

Mvh Olav

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-05-04 13:58:17 +0200

200.000 kjørte kilometer er normalt sett ikke noen stor grunn til bekymring, og Lexus er gilde biler på mange vis. Dog får du bla den fantastiske CVT-kassa med på kjøpet...det er i korthet en girkasse noen kan leve med....mens andre ønsker den dit pepperen gror. Kjøp mao ikke en slik bil uten grundig prøvekjøring! Ellers er det på ingen måte risikofritt å kjøpe en 12-14 år gammel bil, du skal vite hva du gjør, eller ha med deg en god venn som kan foreta en grundig sjekk....eventuelt sørge for å innhente en NAF-kontroll eller annen tilstandskontroll FØR......med trykk på FØR....kjøpet! At en såvidt gammel bil ikke lenger er på høyde sikkerhetsmessig, følger med helt gratis, dessuten er ikke Lexus sin variant over temaet "AWD" på noen måte av de beste.

The bottom line er at du skal være veldig gira på å kjøpe Lexus om du går for en såvidt gammel bil, om du tar et søk på finn eller andre bruktbilbaser, vil du se at du f.ex kan få veldig, veldig mye god bil i form av Skoda Octavia for rundt de 100....legger du på 30.000 får du f.ex DENNE: https://www.finn.no/car/used/ad.html?...

Ja, det er en dieselbrenner, og den er med stor sannsynlighet minst like drivstoffgjerrig, nok også vesentlig mer pålitelig, med lavere servicebudsjett, enn en 6-8 år eldre Lexus. Vil du plent ha bensin, går du for en 2.0 benziner....du kan velge mellom manuell og DSG....og du får haldex 5, med både passiv sikkerhet og aktive sikkerhetsystemer som overgår en eldre Lexus med god margin. Du finner drøssevis av Skoda Octavia med 4WD i den prisklassen du nevnter, legg på inntil 50.000 og du får en feiende flott bil! Jeg ville ikke vært i tvil....Skoda er ikke riktig like "kul", men om du som økonom er opptatt av et forutsigbart og trygt bilhold, er dette et vesentlig bedre alternativ. Ja, Skodaen nevnt over er kjørt noen kilometer, men en bil som er kjørt langt på få år er ofte eiet av proffesjonelle brukere, eller f.ex langpendlere. Mye langkjøring = lite generell slitasje....har selv overtatt flere biler med både 2 og 300.000 kjørte km....helt problemfritt....men det kan ikke gjentas ofte nok: kjøp ALDRI bil på "følelser", sjekk ALLTID så grundig som overhode mulig FØR kjøp!

Dog gjelder det samme: en god venn som kan sine ting, gjerne tilstandsrapport...og kjøp gjerne hos en forhandler fremfor privat, prisforskjellen trenger ikke være så stor i disse dager. Og ja, det finnes andre biler der ute enn Skoda, men jeg anbefaler Skoda her fordi det er en bil som gir mye for pengene! Uavhengig av hvilken bil du velger: også jeg er bla utdannet økonom: den kloke velger en bil som er i best mulig stand og tar godt vare på den, jo flere år du beholder den, jo lavere blir verditapet pr år. Blant gode råd ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-05-04 19:32:52 +0200

updated 2020-05-05 15:34:32 +0200

Hei Olav Trodde Økonomer, revisorer, regnskapsførere og tannleger bare kjørte Saab men den produseres jo ikke mere så trodde egentlig alle disse nå kjørte Subaru Outback men så feil kan jeg altså ta. Nye og nyere lexus er for de fremadstormende med suksess gjerne børs spekulanter, børsmeglere og bedrifts ledere, men som noen år gammel bruktbil er den nesten uselgelig og de kan ligge til salgs måned etter måned og det er egentlig ikke bilens feil men den treffer ikke lenger markedet og kundene den er produsert for og vi dødlige synes den er for fin for oss så vi kjøper den ikke vi heller fordi om den nå koster bare under 100 000 kr. Det ble sagt tidligere at Mark Levinsen lydanlegget i Lexus RX 400 var verdt bilens verdi alene så Sier jo litt om tankegangen Designerene og Ingeniørenes hadde da de valgte komponenrer til bilen måtte jo bli bra dette :-)

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar