0

haldex vs firehjulstrekken til Subaru

spurt 2020-05-03 15:33:51 +0200

hei. er haldex systemet bra? jeg har hørt at noen har nevnt at de har hatt problemet med haldex pumpa på passat 3C? for valget står mellom subaru outback 2013-2015(bensin) og volvo XC (diesel) i samme årsmodell så hva ville du valgt?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-05-03 18:44:28 +0200

Jeg har ikke Passat, men Golf 7 med haldex 5.....som du vil finne ut om du sjekker litt her og der, har haldex blitt bedre og bedre med åra. Haldex 5 har kjappere respons enn tidligere versjoner, og det går litt kraft til bakhjulene hele tiden. Google er din beste venn...bla på youtube finner du mer om haldex 5. Min erfaring er at systemet fungerer svært godt, både mhp fremkommelighet på alle typer underlag, kjøreegenskaper når veien gjør som den pleier i Norge...svinger litt....og ikke minst...bilen er langt mer stabil på veien, også fra 180 og opp til toppfart, enn en tilsvarende bil med kun forhjulstrekk. Men så er da ikke Golf like høy som de kandidatene som er aktuelle for din del. Det Golf har, er sperrer både her og der, pluss en aldeles fantastisk godt designet ESP / antispinn.

Og problemer med firehjulstrekket har jeg altså ikke hatt. Om du med Passat 3C tenker på Passat B6, hadde den fremdeles Haldex 4....på samme vis som XC70 frem til 2012 om min hukommelse ikke svikter totalt. Haldex 4 skal ha hatt visse problemer...men du referer til 2013 og nyere, derved snakker vi sannsynligvis om haldex 5. For noen er ikke haldex "godt nok", men for oss vanlige dødelige som stort sett kjører der det er en form for vei, for min del har jeg også prøvd dårlige skogsveier i russisk Karelia, fungerer haldex helt greit. Det er tross alt dekka som er jokeren i kortstokken for de fleste, ikke minst om det skulle være snø på bakken. Med Golfen har jeg prøvd inntil 30 cm ubrøyta, våt snø, det går som en drøm....like godt som dengang jeg kjørte bakhjulsdreven Lada! Av de to bilene du nevner, ville jeg helt klart gått for Volvo, både på grunn av vesentlig bedre kvalitet all-over, men også på grunn av bruksegenskaper, komfort (fantastiske seter!) og ikke minst...holdbarhet og god tilgang på rimelige deler for dem som ser annetsteds enn den norske importøren. I det hele tatt, en grei bil, fremdeles nordisk kvalitet på sitt beste! Legg til at Volvos sikkerhetstankegang plasserer Volvo i en særstilling...nesten som reklamen for Freia melkesjokolade: ingen over, ingen ved siden. At Volvos dieselmotorer også har godt med anvendbar kraft, gjør den til et godt valg for de av oss som er litt mer konservative i bilveien.

Ja, Subaru har etter eget utsagn "verdens beste firehjulstrekk", om du gogler finner du forskjellen mellom haldex og Subrus system. Subura har konstant firehjulstrekk, med nogenlunde lik fordeling mellom for- og bakaksling. Husker ikke i farta om det er 60/40 eller whatever, og joda, det er bra greier. Men....det er et stort men: Subaru har ikke verdens beste motorer, og du bør styre laaaaaaaangt unna Subarus automatkasser. Resten av bilen er grei nok, dog når ikke verken Outback eller andre Subaru for den sakens skyld, Volvo til anklene engang. I ditt sted ville jeg gått litt i tenkeboksen, vurdert grundig hvilke ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar