0

haldex system

spurt 2020-05-03 15:29:40 +0200

anonym bruker

Anonym

hei. er haldex systemet bra? jeg har hørt at noen har nevnt at de har hatt problemet med haldex pumpa på passat 3C? for valget står mellom subaru outback 2013-2015(bensin) og volvo XC (diesel) i samme årsmodell så hva ville du valgt?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-05-03 18:35:58 +0200

Hei Haldex er bra til sitt bruk og det er helt riktig at de har problem med pumpe. Problemet er at det ikke er servive intervaller med oljeskift på Haldex og etter diverse x antall innkoblinger samles det så mye slam i Haldex filteret at oljestrømmen stopper og pumpen får ikke tak i oljen, denne går så varm og skades permanent. Et forbedret lokk til filteret med flere kjøleribber er blitt utviklet og leveres nå til Haldex overhaling set for å unngå varmgang og pumpe havari. Man kan ikke bare bytte pumpen og filter fordi denne raskt vil havarere igjen og igjen. Haldex må ut og rengjøres ordentlig før ny pumpe og den spesielle Haldex oljen fylles på. Hadde det vært service intervall kunne slike problemer vært unngått. Outback er en glimrende bil med svært bra 4 hjuls drift system og kan ikke sammenlignes med XC70 (permanent vs innkobles ved behov) men boxer motorene kan gi litt spennende bilhold men rammer helst diesel versjonene i de årsmodellene du nevner. Andre tips om XC70 kan Norulf her på forumet gi deg masse info om :-)

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-05-04 08:47:21 +0200

Yes, Subarus boxere er spennende, og dieselversjonen er en skikkelig høydare! Merkelig nok var motorer som raste et garantiforhold i bla Sverige...i Norge tok importøren en "GSG" :-) Ellers kjenner jeg ikke serviceprogrammet til nyere Volvo, men i 24x-tiden var det ganske så imponerende. Dog hadde Volvos merkeverksteder her hvor jeg bor, en lei tendens til å erstatte serviceforskriften med "ingenting". Sånn var det også i den perioden Volvo solgte Freelander (også det en sjarmerende liten firehjulstrekker) , min bror betalte i dyre dommer for "service" ved et unevnelig merkeverksted med "Volvo" over døra, og fikk gleden av massive reparasjoner og synet av forhandleren som vred seg i krampelatter når ordet "garanti" ble nevnt....de facto i tilknytning til feil som oppsto fordi man ga en fleksibel f... i visse punkter i serviceprogrammet.

Med VAG er alt så meget bedre...iallefall om man benytter tredjepartsverksteder. Bla dette med haldex og olje er et eget punkt hver 60.000 km....hadde nær sagt....kjøp VW istedetfor Volvo :-) Når det er sagt....XC70 har en høy stjerne hos meg, men bla ovenfornevnte erfaringsdeling har skremt meg fra å løpe og kjøpe en ellers utmerket bil!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-05-04 08:48:03 +0200

Ellers skal vi jo ikke glemme Audis Quattro-system....men det var jo ikke tema her :-)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar