0

Bytte bremseskiver

spurt 2020-04-30 13:33:39 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny!

Min mor har en BMW i3 fra 2017. Denne ble kjøpt primært til bruk i byen, men har blitt brukt til et par langturer. I familien er hun kjent for en rolig kjørestil ,samt at hun er glad i regenererende brems som en elbil har.

Nå gir bilen varsel om at vi må bytte bremseskivene på bilen. Står ikke spesifikt om det gjelder foran og bak, eller en av delene. Bilen har bare gått 32.000 kilometer. Jeg kan lese på i3 forumet på FaceBook at flere eiere har originale bremser som fulgte med bilen da den var ny, og har kjørt fra 80.000-100.000 kilometer. Finner ikke tilfeller der noen har kjørt så lite som min mor og bilen varsler om å bytte bremser.

Vi syntes det er litt tidlig mtp alder og kilometerstand. Er det slik at alder kan ha en betydning på dette? Skivene er ikke påvirket av rust. Hvordan ville du fremmet denne saken overfor forhandler? Mvh Johan

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-04-30 16:00:57 +0200

updated 2020-04-30 17:07:12 +0200

Hei Johan Først og fremst er det nok ikke bremse skivene men klossene som må byttes da de har en slitasje varsler på et av hjulene fremme og bak som bryter en krets når klossene er slitt ned på minimums nivå og gir varsel lampe i instrument panel. Skivene har ikke kommunikasjon med bilens elektronik så du missforstår nok her. Ja så var det det med garanti da, du kommer ingen vei med klosser da bruken kan variere sterkt fra en som sliter de ut etter et år mens en annen kan kjøre 6-8 år på samme klossene. Er skivene utslitt så er det en annen sak men som du sier og etter det jeg forstår er ikke din mor noen Martin Schanke kopi som ville slitt ut både skiver og klosser samt en motor på en eneste tur.

Hvis skivene er utslitt så ville jeg prøvd å få dette på garanti, Bmw har ikke skive garanti men de kan kanskje dreies med spesial verktøy som de har og kanskje gjør dette gratis. Det er iallfeall forsøket verdt.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar