0

Verdi på xenon vs Halogen

spurt 2020-04-27 06:55:06 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny!

Jeg kjøpte nylig en toyota avensis 2010 modell, anonsert på finn fra bruktbilselger med xenon.

Skuffelsen var derimot stor da jeg hadde planlagt å bytte pærer da jeg syntes disse lyste svakt, og fant ut at det var H11 Halogenpærer i lyktene.

Det jeg lurer på er om det er noen vesentlig verdistigning dersom en bil er annonsert med Orginal xenon kontra Halogen, og om dette er grunnlag til å ta kontakt med selger og eventuelt be om noe i avslag eller evt be om å få montert Orginal xenon (Noe jeg regner med ikke er en billig og kjapp jobb), eller be om noen form for ekstralys på bilen som plaster på såret?

Mvh Kjetil

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-04-27 09:31:10 +0200

updated 2020-04-27 09:33:46 +0200

Hei Kjetil For å si det sånn er det nesten en fordel når bilen er en 2010 model da reflektorene i zenon lyktene svekkes over tid pga sin intense varme avikling og det oppstår nesten et sot belegg på reflektorene og de lar seg ikke rengjøre og hele lykten må da byttes og det blir veldig kostbart. Om verdien av bilen ville vært høyere med xenon kontra halogen er usikkert men for de som eventuellt ser spesielt etter dette så ville nok dette vært et salgsfortrinn. Det finnes veldig gode halogen pærer å få kjøpt fra Philips og Osram night breaker med 30% bedre lys men de er ganske dyre, jeg ville nok ha spurt om et sånn sett fra selger hvis jeg var deg. Orginal zenon glem det det er helt utenkelig dyrt og komplisert å montere. Ettermontert xenon er jo en vei å gå men kravet er at den skal ha automatisk høyde justering noe din bil ikke har men mange monterer dette likevel. Et tilskudd til extra lys er jo også en mulighet men er en del monteringsarbeid som må til og det er jo på nærlysene xenon vanligvis er montert hvis det ikke var annonsert med bixenon da. Så blir nok vanskelig å selge inn til den som solgte deg bilen da extra lys oftest er på fjernlys. Husk at det er alltid mulig at det kan være feil i annonser så derfor står det automatisk at det tas forbehold om feil i annonsen og uansett så er det opp til kjøper også med sin undersøkelses plikt til å finne ut om annonsen stemmer.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar