0

Leverer ikke løse bremseskjold til B klasse

spurt 2020-04-26 11:57:33 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei!

Som folk flest og tidligere mekaniker. ønsker eg å holde min bil i topp stand. Dvs. holde bilen i en bedre teknisk stand enn minimumskravet som EU kontrollen er. EU kontroll setter ikke krav til å skifte mer eller mindre vekkrustede bremseskjold. På min Mercedes B klasse 2008 modell har eg skiftet bremseskjoldene bak 2 ganger. Nå ville eg skifte bremseskjoldene foran også ved skifte av bremseskiver, bremseklosser og bremseklave rund baut. Dvs På alle 4 hjul. STOR var overraskelsen da det viser seg at man kan ikke få løst bremseskjold foran. Her må man kjøpe hele hjulspindel/hub med bremseskjold til den nette sum av 8000.- pr side. Dvs 16000.- for begge sider foran for å få dette i topp stand. Bremseskjoldene er presset på indre del av hjulspindel, men dette har eg været borti på andre merker tidligere og er en grei sak å skifte. Med timeprisene som verkstedene må ta i dag for å drifte sine fancy bygg og store administrasjon så blir jo timeprisene høye. Ved å skifte heile sulamitten sparer de kanskje litt tid som du ikke får nyte godt av likevel. Ikke er det særlig miljøvennlig å skifte ut flere deler enn nødvendig, samt at bilene blir vraket tidligere pga. høye rep kostnader. Hva er din mening om dette?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-04-26 19:12:38 +0200

Hei Ja det er oftere og oftere at man ser at deler i delen ikke kan kjøpes separat men følger med i en variant av delen og medfører da høyere kostnad for deg som kunde. Bakgrunnen for dette er forenklet logistikk og reservedels lager hos bilfabrikantene og hos dem er det bedre økonomi som er hovedgrunnen her. Men er markedet der så er det ofte en eller annen levrandør begynner å presse nye. Mercedes selger kanskje ikke disse separat men kanskje en eller annen selger på Ebay gjør det så kan lønne seg å sjekke rundt.. Har gjort dette mange ganger selv og tjent masse på det. Tenk bare på bærearmer som koster 2000 kr men hvis man kjøper en foring for 80 kr på Ebay og bruker litt hammer og meisel så har man spart 1920 kr. Eller fks hoved drivaksel mellom girkasse og bakaksel som koster 4000 kr hos merkeforhandler og handler man nytt mellom lager på Ebay til drøyt 200 kr med frakt og bruker 1 time i garasjen så har man spart 3800 kr. Vi forbrukere må bli mer kreative i hvordan vi bruker pengene våre og i de eksemplene jeg har overfor er det jo kjempe bra for miljøet også.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2020-04-26 11:57:33 +0200

Sett: 25 ganger

Sist oppdatert: Apr 26