0

Subaru Impreza

spurt 2020-04-18 10:48:06 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei. Har en sønn som absolutt vil ha seg en slik bil igjen. Han har hatt en før,men der havarerte motoren. Hørte ut som et treskeverk....? Lurer på hva du mener om slike biler og hva med motorer på de bilene ? Og jeg blir litt skeptisk når det er 5-6 eiere på 10 å gamle biler? Mvh Knut

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-04-18 11:23:16 +0200

updated 2020-04-18 11:30:57 +0200

Hei Knut Oida ja grunn til å være skeptisk. Boxer motorene er påfallende mye utsatt for såkalte katastrofale motorhavari spesielt diesel motorene der veivaksel knekker av og motoren er bare egnet som båt fortøying etterpå. Veldig dyrt å bytte motor på disse og den du setter i kan jo i prinsippet ryke når som helst foruten at det er en helt ny motor da. Boxer konstruksjonen er veldig spesiell fordi man splitter blokken i 2 deler i senter av motoren og det er da styrken i dette området som er for svakt og fører til tretthetsbrudd. Spekulasjoner går også på om linjeboringen i cylindere er feil. Ellers er det på bensin motorer mange som opplever brente ventiler trolig fordi det danner seg mye olje avleiringer pga konstruksjonen med sine liggende sylindre og hvis dette tar fyr blir det som en sveise flamme som kan brenne istykker både ventiler og i verste fall stempel. Noen opplever også at register kjede hopper en tann og går som om man skramler med en bestikk skuff. Kjedet er uvanlig langt og med masse tannhjul på en Boxer motor noe som øker feilmarginen betraktelig. Som du ser er det grunn til å være skeptisk og sørg for all del at bilen har fulgt oljeskift til punkt og prikke, få gjerne utført kompressjons test og spør nøye om oljeforbruk, misstenker man noe så snu å gå derifra. 6-7 eiere på 10 år er et faresignal men må jo ikke være det kontakt gjerne tidligere eiere de kan gi info om bilen. Det skal ikke svartmales helt for Subaru er bra biler det med god kvalitet men ser ut til at stadig høyere effekt uttak av motorene påvirker levetiden, noen går uten problemer mens andre havarerer.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-04-18 11:23:55 +0200

Det klare og entydige rådet til guttungen her....er styr unna! Å kjøpe bil ut fra hvor mye hormonene bobler av biler som dette, er reinspikka toskeskap og en sikker vei til personlig ruin og økonoomiske problemer som vil vare eiertiden ut og litt til. Ja, det er "kjedelig" å måtte avfinne seg med å kjøpe en annen bil, gjerne en helt vanlig familiebil som Skoda Octavia eller whatever, som bare går og går og går, men du og du, så mye fornuftigere det er! I ditt sted ville jeg konfrontert guttungen med brutale fakta, både økonomiske fakta og det faktum at vi fremdeles bor i det landet som har nest lavest gjennomsnittshastighet på veinettet i Europa. Joda, det finnes de som bare MÅ HA potente biler, det være seg for å sjekke damer eller miste førerkortet, eventuelt ende på sykehuset eller det som verre er, men til syvende og sist: de aller fleste guttunger kjører kun frem og tilbake til nærmeste pølsebu, gjerne frem og tilbake til den lokale rånestripa....det er da det er på tide å gjøre dem oppmerksom på at de skal fløtte hjemmefra en gang...og de kan IKKE bo i bilen!

Poenget? En Impreza er overprisa de luxe som bruktbil, og har som du forsåvidt antyder, mekaniske svakheter som ikke harmonerer med kjørestilen hos yngre sjåffører. Joda, Solberg har vunnet ditt og datt i rallysporten....da måååååååååååå det jo bare være en god bil? Nada....Solberg har et fabrikkteam med mekanikere og en bil som har svært lite med en 10 år gammel bruktbil å gjøre. Minn guttungen på hva kostnadsperspektivet var når motoren gikk til Jesus.......vil han virkelig fortsette å bruke alt han har av penger og litt til på en lekebil? Det er en grunn til at sånne biler har hatt mange eiere...en av dem er at det er rullende pengesluk av rang!

Bli voksen ville jeg sagt...gjerne også trua med at han må flytte hjemmefra om han skal fortsette med sånt tull! Du skriver ikke om han er i arbeid....man kommer like godt frem til og fra jobb med det være seg en sykkel eller en helt ordinær bil...da har man som regel penger til overs etterpå...det kommer en dag da guttungen muligens skal stifte familie...da er det VELDIG greit at ikke alt har medgått til leik og moro! I det hele tatt: hjelper ikke disse argumentene....riv ham i ørene og la ham fløtte ut!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar