0

Bil på verksted

spurt 2020-04-14 15:00:53 +0200

anonym bruker

Anonym

Idag var jeg på et Volkswagen verksted med et gult motorlampe i dashboret, jeg gikk inn å sa at jeg vil ha en feilkode avlesing for å vite hva det er, jeg kommer tilbake litt før stenge tid for å hente bilen, da han jeg snakket med sa at den skal være ferdig til da, men da jeg kommer for å hente den, så sier han at den enda er inne på diagnosering. Jeg ba aldri om en full diagnosering på min bil, bare en feilkode avlesning, så nå ender jeg opp med å må betale 1200,- i timen. Jeg hadde fådt timen kl14:00 å skulle vært ferdig kl16:00. Men det jeg ikke ble opplyst om/ jeg ikke vet hvordan det fungerer, hvordan tar dem betalt? å hvor mye må jeg ende opp med å betale? Han sa at bilen ikke ble tatt inn å verkstedet før kl15:00, å han sa at dem må nokk holde på i 1 time til imorgen, blir jeg da nådt til å betale fra den ble tartt inn kl15:00 til 16:00 da dem stenger dær, eller jobber mekanikerne overtid som jeg må betale for? som jeg ikke er interesert i. så det jeg egentlig spørr om, blir dem ta betalt fra kl15:00 til kl16:00 idag (14.04.2020) å vist vi sier at dem bruker 1 time imorgen fra dem åpner, så da til kl08:00. at jeg må betale 2400,-? takk for svar!

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

4 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-04-14 19:17:30 +0200

Normalt sett tar det 2 minutter å plugge inn avlesnings-duppeditten og 30 sekunder å få ut feilkoden. Mitt Volkswagenverksted har derfor innført en standardpris for denne "jobben", mener det var snakk om 7-800 spenn.....jeg spør alltid på forhånd. Avhengig av hva som gir feilmelding, det er ikke uvanlig at det er ting man kan håndtere på enkleste vis. Om du har en TDI får du f.ex et varsel når DPF begynner å gå tett....slå opp i instruksjonsboken...kjør et par mil med litt turtall...voila...så er problemet løst. En annen gjenganger er varsel om feil på kollisjonsputene: ofte er dette bare fuktighet som påvirker elektriske verdier...reset varselet...kommer det igjen, må det tas åtgjerder...kommer det IKKE igjen...jolly fine! Og så videre!

Poenget er at merkeverkstedet etter mitt hode har priset seg ut av markedet. Da kjøper man enten en avlesningsenhet sjæl, eller bruker et autorisert tredjepartsverksted....det siste alternativet tr 200 kroner for "jobben" der hvor jeg bor....attpå til kan jeg komme når som helst på dagen og få gjort dette innenfor en time. Ja, noen ganger tar man ikke engang betalt!

I DITT STED ville jeg spurt (på en høflig måte) om hva man fordrev tiden med. Slik du beskriver det, får du heller ikke noen forklaring på hva som egentlig var årsaken til varselet. Ja, det er ting som kan kreve ytterligere feilsøking, men har man kun avlest og restatt...da er dette over grensen til landeveisrøveri. Jeg må understreke at det er sjelden Møllers verksteder driver med denslags, men det kan være noe midt i mellom...derfor...ta en samtale med kundebehandleren og si at du gjerne vil vite hva som var feil, og hva man har gjort (for å bruke to timer på det som i utgangspunktet er en meget enkel jobb...kfr at du ba om en diagnostisering...ikke en utvidet feilsøking....har man gjort mer...skal man redegjøre for det.) Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-04-14 21:26:45 +0200

updated 2020-04-15 16:54:20 +0200

Hei Norulf har rett alle verksteder tar en halv times betalt for avlesning av feilkoder altså 1200 plus moms delt på 2= 700-800 kr Mulig du har misforstått dette og de ikke hadde hatt tid enda på grunn av andre mer presiserende gjøremål. Har du derimot bedt de om å ta en diagnose på bilen for å finne ut hvorfor motorlampe lyser og så finne og fikse feilen stiller jo saken seg helt anderledes. Er i såfall en misforståelse her, er det du som ba de om feilkode avlesning eller diagnostisering eller er det de som har missoppfattet her og tatt en diagnose. Tror likevel du har høynet trusselnivået til Defcon one her tror ikke de jobber overtid på bilen din. Er det merkeverksted så må de opptre seriøst.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-04-15 14:33:06 +0200

updated 2020-04-15 14:34:42 +0200

var aldri ment som en "trussel" var mere ment som et spm, da jeg ikke vet så veldig mye, å aldri har hatt en bil inne på et verksted, er mulig at jeg uttalte meg litt feil, eller han skjønte meg feil, jeg sa at jeg ville vite ha den motorlampa var på for, så jeg spurte: blir det da en diagnosering? eller kan dere bare lese den av med pc.

Da jeg kom for å hentet bilen, så sa han at den enda drev på med diagnose. Men som sakt, spm mitt var bare om hvordan dem teller timene, var ikke et problem å betale uansett hva prisen hadde blidt, men man vil vell ikke betale mere en det man må 😓

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-04-16 08:57:13 +0200

Som sagt....ta en hyggelig samtale med din kundebehandler, det kan gi deg ro i sjelen. Er du heldig, dreier dette seg om uheldig kommunikasjon, er du enda heldigere er det verkstedet som har misforstått...da ville f.ex mitt merkeverksted tatt ansvaret for dette og redusert regningen. Poenget fra meg og kameraten her var å gi deg et bedre grunnlag for denne samtalen, og et par tanker du kan ha i bakhodet neste gang denne lampa smiler til deg fra dashbordet. Gule lamper er stort sett greie å forholde seg til, de røde er det verre med! De to gangene jeg har opplevd røde lamper gjennom mine mange år med Volkswagen var det en følge av trøtthetsbrudd: et metallstag som holdt generatoren knakk tvert av på min Passat B2. Noen år senere skjedde noe lignende med et stag som holdt en reimstrammer på min Passat B5. Sånt skjer jo av og til når bilen har rulla noen hundre tusen kilometer, men to røde lys kan man fint leve med! De gule lampene har det kommet litt flere av, men det er altså sjelden fatale konsekvenser, som oftest er det ganske så rimelig å ta åtgjerder. Ha den tanken i bakhodet også, måtte du ha et fortsatt lykkelig bilhold med din VW!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar