0

Ble påkjørt. Erstatning for verditap?

spurt 2020-04-12 14:58:19 +0100

anonym bruker

Anonym

Venn av meg ble påkjørt for et par dager siden. Ikke store skaden så vi kan se. Men en skjerm pg støtfanger må i det minste byttes.

Ikke hans feil. Andre sjåføren overholdt ikke vikeplikten.

Vi har diskutert litt og selv om bilen blir reparert så vil den være mindre verd ved et salg. Kun et par år gammel bil.

Er dette noe han bør få erstatning for? Spurte forsikringen men fikk inntrykk av de trodde han fleipet. Begge sjåfører har samme forsikringselskap

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-04-12 17:36:22 +0100

Om begge parter er forsikret i samme selskap bør man være ekstremt aktpågivende og reagere som et skudd om man bare aner at selskapet har tanker om skyld-deling! Verken manglende overholdt vikepikt eller for den sakens skyld, idioter som kjører i feil kjørebane, er til hindrer for at enkelte selskaper prøver seg med skyld-deling! Ellers ville eg ikke bekymret meg veldig for dette med et mulig tap ved salg her, en skjerm og en støtfanger er noe som bør kunne byttes på en slik måte at bilen ikke på noen måte blir forringet. Jeg tenker da på at det ikke skal være synlige gkliper eller skjevheter (som ikke var der før) eller fargeforskjeller...en dyktig lakkerer har ikke noe problem med å matche eksisterende farge. Men vær nøye med å sjekke sjæl både før og etter...! Med en såvidt ny bil ville jeg også satt som et absolutt krav at arbeidet skal utføres ved et verksted tilknyttet et merkeverksted...de vet som regel best hvordan de reparerer egne biler.

Dette munner forøvrig ut i en konklusjon på spørsmålet ditt: for at du skal kunne kreve erstatning for et tap, det være seg verditap eller andre tap, må det foreligge et faktisk tap, og dette må kunne dokumenteres. Her er det på ingen måte problematisk å tilbakeføre bilen til samme stand som den var før kollisjonen. Ellers går jeg ut fra at kameraten sørger for å få leiebil osv i den grad han har behov for det, og at han har vært hos lege om han føler det minste ubehag eller har vondt her eller der etter kollisjonen...her foreligger det stringente tidsrammer om han vil kreve erstatning, nytter ikke å gå til lege etter 6 dager og klage sin nød!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-04-12 19:41:10 +0100

updated 2020-04-12 19:44:39 +0100

Hei Bra gjennomgang fra Norulf, det påvirker ikke bilens verdi når det er stykker som kan byttes ut og der bilens for og bakstilling er intakt. Stykker og biter er alt som kan skrues av så som framskjermer, panser, dører, støtfanger foran og bak, bakluke og fks radiator ol. Verre blir det med skader i karosseriet og dette må rettes ut det er mange skrekk historier her og dette kan foringe bilens verdi spesielt om man vil være ærlig overfor den man selger til. Lakknyanse er vktig og som nevnt bruk verksted som merkeverksted anbefaler og som vet hva de gjør. Høres ikke så dramatisk ut da du ikke sier noe om airbager ble utløst i sammenstøtet så skal jo litt til at det er blitt personskade av dette.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar