0

Lov å selge bil uten å oppgi at den bruker olje?

spurt 2020-04-02 23:05:11 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, jeg kjøpte en BMW 325xi 2007 modell i desember fra en forhandler. Alt virker kjempefint og den ble EU godkjent bare noen dager før jeg kjøpte den. Når jeg hadde hatt den i 1 dag får jeg opp at jeg må fylle på en liter olje. Dette gjorde jeg og tenkte det bare var lite på den fra før, men med tida ser jeg at den bruker nesten 1 liter per 1000 km. Jeg prøvde å kontakte selgeren, men han sa dette var helt vanlig og når han hadde en BMW pleide han å ha en liter olje med seg i bilen. Er det lov å selge bilen uten å oppgi at den bruker så mye olje? Hadde jeg visst dette ville jeg mest trolig ikke kjøpt den. Hvilke krav har jeg? Hva kan jeg gjøre?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-04-03 18:09:30 +0200

Hei Ja det er lov men hvis selger vet om det så er det ikke moralsk helt riktig og burde nok vært nevnt. Det er liksom en tommelfinger regel at en bil kan bruke 1 liter pr 1000 km og likevel være innenfor normalen noe jeg synes er alt for mye. Viktig også å huske på at du har en viss undersøkelses plikt også, tar ikke lang tid å spørre om oljeforbruket på bilen. Hvilke krav du har er litt usikkert men at bilen kanskje undersøkes litt nærmere og får utført en kompresjons test kan være innenfor samt at veivhus ventilasjon sjekkes da denne kan føre til overtrykk i veiv som vil føre til økt oljeforbruk, feil her kan komme under skjulte feil og mangler og da stiller du mye sterkere. Riktig olje er også svært viktig på en Bmw og de må ha Castrol 5w-30 eller bedre samt Bmw approved. Bruk av andre oljer uansett hva verksted sier kan føre til høyere oljeforbruk.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar