0

Dieselmotor dør ut på motorvei

spurt 2020-03-30 10:30:19 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei. Har nylig anskaffet meg en 2009 Toyota Auris 1,4 D4D diesel på 90HK gått 130000 km.Bilen er bra fulgt opp med service og tidligere brukt til småkjøring av eldre folk. Etter 10 km på motorvei i ca 100 km/t virker det som motoren dør ut og reagerer ikke på gasspådrag, men stopper ikke. Ingen varsellamper lyser. Motoren blir helt kraftløs og jeg må bruke girene for å komme videre. Ser etter første mulig avkjørsel som skjer etter ytterlige 10 km. Kort tid etter på mindre vei i lav hastighet blir motoren plutselig helt "normal" igjen. På vei hjemover fyller jeg full tank da jeg mistenkte kondens og bilen går som normalt hjem på småveier. De følgende dagene fungerte bilen utmerket, også på motorvei, men så skjer nøyaktig det samme hendelsesforløpet på samme veistrekning på nytt. Hva kan det være?(Jeg utelukker kondens) Hva gjør jeg? Bilen står nå parkert...

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-03-30 12:17:55 +0200

Hei Høres ut som et eller annet turbo relatert at wastegate ikke stenger ordentlig eller hvis den har elektrisk regualator at denne går tregt. Hvis et eldre ektepar har hatt den til småkjøring rimer det med at noe går tregt på grunn av mye soting i turbo. Det er da naturlig at den går ok på lave turtall men at turbo ikke stiller seg om til høyere belastning og følgelig ikke får forventet effekt.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar