0

FG-godkjent sporingssystem i bil

spurt 2020-03-24 13:12:48 +0200

Prøvde i dag på en "spansk en". Jeg re-forhandlet nylig min bilforsikring og endret dekningen. Etter et kjapt Google-søk kom jeg frem til at "slike fabrikkmonterte løsninger" (ikke direkte sitat) ville tilfredsstille kravene til FG-godkjent "sporings- og gjenfinnings-system" som forsikringsselskapene krever for å gi en liten sikkerhetsrabatt - kort sagt så krysset jeg av på "bilen har sporingssystem" når jeg bestilte forsikring og fikk 15 kroner rabatt per måned for dette, trodde jeg..

Den aktuelle bilen jeg ville ha rabatt for har et system som kalles Onstar. Jeg har de siste dagene prøvd å sette opp dette systemet og har fått litt forståelse for det. Det går i grove trekk ut på at en assistent ringer bilen din om airbagene utløses. Dersom du ikke gir lyd fra deg varsler de nødetatene om din lokasjon. Du kan også finne din egen bil på nett og via app på telefon, eller ringe en onstar-assistent og spørre om veien/hotell i nærheten osv. Onstar-tjenesten kan også ved politianmodning spore bilen din, fjernlåse den eller gjøre den ukjørbar/slå den av slik at det ikke går å starte den igjen.

Problemet, ifølge forsikringsagenten som avslo rabatten jeg mente å ha krav på, er at "ingen fabrikker har denne godkjenningen fra FG". Ok. Greit.

https://www.fgsikring.no/innbrudd/anl...

Linken ovenfor går til FG sin liste over godkjente systemer. Den er ikke omfattende, og det er ikke rart. Produsentene av slike systemer må vel betale FG for en lisens/test av utstyret og godkjennelse av dette. Jeg skjønner at Opel ikke gidder å gjøre dette.

Jeg har sett litt på nettsidene til produsentene som figurerer på listene til FG. Alle selger IP 5/6 -godkjente bokser med batteri eller som monteres under panseret i bilens OBD-kontakt. Dingsene koster fra 1500 - (+ 99/mnd) eller opp mot 3500 i året!!! (Skan-kontroll sin løsning).

Dingseprodusentene skryter av apper og all slags funksjonalitet, f.eks. nevnes hos den ene produsenten at de har en unik blanding av GSM, radio og GPS-sporing i sanntid.

Disse boksene ettermonteres, antar jeg, av deg selv - enten ved den brukervennlige OBD-kontakten eller ved å lade opp batteriet til dingsen og gjemme denne i/på bilen. (ser at den ene dingsen har 2600mah batterikapasitet, ca. litt mindre enn et mobilbatteri, hvor lenge dette varer på en slik dings aner jeg ikke)

La oss anta at du er biltyv og har fått tak i nøklene til en bil som ikke er din: Er det ikke bare å åpne panseret ved første ledige stund, sjekke OBD-kontakten og rive ut det som står der, for så å kjøre avgårde med bilen? Videre se etter batteridingser eier ikke har gjemt så bra (fordi du må jo lade den fra tid til annen) og kaste disse? Evt. ta sjansen og anta at eier har glemt å lade batteridingsen?

Alt i alt finner jeg det sannsynlig at INGEN normale folk har FG-godkjent sporingssystem i bilen. Ingen kvalifiserer derav til å få rabatten. Hvorfor er den der? Tjener forsikringsselskapene på salg av ... (more)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-03-24 16:54:36 +0200

Det korte svaret på hvorfor det er sånn, er at forsikringsbransjen IKKE er et datterselskap av Frelsesarmeen eller Julenissens verksted...de driver sin virksomhet for å tjene penger, mye penger. Bare så det er sagt: jeg har fra tid til annen gjort meg en del tanker i samme retning. Løsningen for min del var å benytte konas fagforeningsrabatt...vips...så ble hele vår portefølje 20% billigere og med bedre vilkår enn vi hadde tidligere. Rett skal være rett, jeg var ikke så smart at jeg oppdaga det før det selskapet jeg var kunde i tidligere viste sitt sanne ansikt etter en skade. Da begynte jeg å sjekke, i løpet av noen dager hadde jeg plutselig flerfoldige tusenlapper spart! Enda bedre ble det når jeg fikk en virkelig stor skade etter et par år, vår nye samarbeidspartner...som forøvrig er det selskapet som ligger på fornøyd-toppen i Norge...gjorde en forbilledlig jobb.

Poenget? Om ditt forsikringselskap k*dder med deg, se deg om etter en bedre samarbeidspartner!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-04-04 16:38:42 +0200

Forsikringen godtok Onstar, og jeg fikk rabatten til slutt. :)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2020-03-24 13:12:48 +0200

Sett: 39 ganger

Sist oppdatert: Apr 04