0

BMW X6 50d. Er det risikabelt å kjøpe dyr dieselbil?

spurt 2020-03-17 16:47:27 +0100

Hei, Lurer på om det er risikabelt å kjøpe dieselbil i 2020. Vurderer en BMW X6 50d, men er redd for at det plutselig blir forbudt å kjøre i byer og bygd pga forurensing?

Takk for svar.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-03-17 17:49:57 +0100

Om vi ser spesifikt på dette med muligheten for eventuelle forbud, vil du i overskuelig fremtid kunne føle deg rimelig trygg på at det neppe blir "dieselfrie" soner i det være seg bygdenorge eller verdensmetrometropoler som Haugesund og Farsund. Poenget er....at i Norge har vi ikke store byer i ordets egentlige betydning. Det stedet der det er størst sannsynlighet for en form for dieselforbud, er Oslo, muligens Bergen. Jokeren i kortstokken er hvorvidt MDG kommer i en slik posisjon at de kan presse gjennom et slikt forbud. En helt annen ting er at du ikke skal se bort fra at det kommer andre endringer som gjør det dyrere å kjøre bil: vi står eksempelvis i disse dager midt oppe i en situasjon som kommer til å påvirke statens inntekter både på kort sikt og lengre sikt.

Det vil igjen føre til at politikerne meget vel kan "stramme inn" og skru til avgiftskruen der man måtte finne det for godt. Det er imidlertid sannsynlig at en slik dreining vil favne bredt, altså på en slik måte at alle må betale mer. Mao vil det også i fremtiden være sånn at den kloke kjøper bil etter kjøremønster og preferanser, fremfor å tilpasse seg det som til enhver tid måtte være politisk korrekt. Dette ned at Staten har store inntekter på vår alles kjære bilen, innebærer jo også at f.ex et landsdekkende forbud "for miljøets skyld" vil sitte meget, meget langt inne. En helt annen ting er det om du har planer om å kjøre på ferie i andre land: både Stockholm og andre aktuelle reisemål i EU har allerede konkrete målsettinger om fossilfrie soner. Merk deg "fossilfrie": dette innebærer at reguleringene også omfatter bensinbiler - ikke bare dieselbiler. Hvordan dette løses i forhold til hybrider, er foreløbig uavklart, men det har vært diskutert en form for markering når disse kjører rent elektrisk. Uavhengig av dette, mange storbyer i Europa tenker også tanken på helt bilfrie soner. Derved sitter du fortsatt igjen med første hovedsetning: kjøp bil etter kjøremønster og preferanser i det daglige.

The bottom line er likevel at du bør sitte litt på gjerdet i den situasjonen som foreligger nå. Det kommer en storm, både av helsemessig og økonomisk karakter. Det vil være svært fornuftig å vente til til uværet er over, før man binder opp betydelige summer i bil. P.t er det svært sprikende estimater for hvor lenge stormen vil vedvare, min anbefaling er å avvente til du er sikker på at din og landets økonomi igjen er i en noenlunde trygg havn. For ordens skyld; jeg kjører selv diesel, og akter å fortsette med det så lenge jeg i det hele tatt kan kjøre bil!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger