Rust på bremseskiver

spurt 2020-03-13 20:00:15 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, viser til Deres artikkel for 4 dager siden.

Der kommer det frem at Benny mener at det er en garantisak når det kommer til rust på bremseskiver.

Forbrukerrådet mener motsatt: https://www.forbrukerradet.no/guide/n...

Selv mener jeg heller ikke at det er en garantisak. Rust på bremseskiver er som oftest bruksfeil. Spesiellt på el og hybrid -biler er det ofte et problem fordi brukeren i større utstrekning bruker motorbrems fordi batteriene da blir ladet.

Et annet eksempel på hvor du ofte finner rust på bremseskiver er bobil. Dersom du kjøper en ny bobil nå i Mars 2020, Bruker den flittig i påske og sommerhalvåret, parkerer den på utsiden av garasjen i November/Desember og venter til sommeren igjen før du tar den i bruk. -Ja da er mest sannsynlig bremsene helt fulle i rust. Bobilen til kansje 2 millioner må dermed kansje ha nye bremser før den er 2 år gammel og før den har kjørt 5000 km. - Det er ikke en garantisak.

Men, bla. Mitsubishi har likevel valgt å la dette gå inn under garantivilkårene sine med noen restriksjoner: -De må ikke være utslitt (i så tilfelle skulle kunden likevel ha byttet dem) og reparasjonen utføres med å dreie skivene. Jeg har selv invistert i en slik dreiemaskin til 60000 kr. Den fjerner 0.2 mm. Av skiven (som til vanlig har ca 2-3 mm. Mulig slitasje før den regnes som utslitt). Hjulet tas av, calipper med klave tas av og dreieren monteres på bilen..

På denne måten tar det ca 5-10 minutt per bremseskiver og mekanikere kan gjøre noe annet i mellomtiden, du slipper unødvendig metall (bremseskive) til gjenvinning og du vil ha mindre matrielle kostnader. I tillegg vil du faktisk ha fordelen med at bremseskiver blir dreide direkte på navet, noe som igjen gjør at du vil få en 100% jevn bremseeffekt.

Dette er vinn vinn, både for miljø, verksted/produsent/importør og bileiger.

Bileiger vil forsåvidt ha ulempen med at han kansje må bytte skiver (bittelitt) tidligere, men det er tross alt i 99% av tilfellene (Hvertfall på nye biler) brukerfeil som forårsaker rust på skivene

Med vennlig hilsen Bob Roger Roth Tlf. 95553777

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett