0

Bruksbilkjøp

spurt 2020-03-10 19:38:46 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny Jeg skal kjøpe min første bil, og har nå tatt en test via naf. Bilen lå ute til 15 000,- og er en 2008 modell. Eieren har opplyst om steinsprut, diverse små merker og bulker (en ripe som det var kommet noe rust på), ellers så bilen veldig bra ut. På naf testen fikk jeg kommentar på at en bremseskrive foran med rust må repareres, en "slakk" lenkarm til stabilisatorstag, og utenom dette var det mindre ting som motorolje som trengtes å fylle på, og at dekkene kunne trengt et bytte. Jeg kan få bilen for 12 000,- og den har kjørt kun 65 000km, høres ikke dette ut som et ganske bra kjøp? Bremseskiven vil vel ligge på en 3000kr å få byttet, men utenom dette er det vel ikke snakk om så store verdier? Syns at bilen virker bra og jeg tenker at man må forvente noen feil når den er snart 12 år gammel. Hva tenker du?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-03-12 12:18:17 +0200

Hvorvidt det er et godt kjøp, finner du jo egentlig ikke ut før det har gått en stund. Men om vi forholder oss til de premissene som foreligger her, snakker vi om en bil med kort kjørelengde og mange år på veien. For meg fremstår det som om du har god oversikt over hva som er feil og hva det vil koste deg å reparere bilen. Legg dette til det du betaler...om du klarer å beholde skiltene på bilen gjennom si to EU-kontroller har du så billig bil at du kan le hele veien til banken! Jeg har selv levd med denne typen bilhold mesteparten av mitt bil-liv, dels fordi det har vært nødvendig å prioritere andre ting enn bil. Disse billige bilene var en udelt glede å eie, i tillegg var det "greie" biler der jeg kunne gjøre det meste selv...en lærerik prossess med mye glede! Og skulle det være en katastrofe...f.ex skjult rust i bærende konstruksjoner...taper du ikke mer enn innsatsen, her en snau netto månedslønn. Jeg ville ikke vært redd for å kjøpe en slik bil, selv om det er en japs :-) Med et forbehold: slike biler lønner seg mer og mer jo lenger du eier dem! Du bør mao planlegge for en lengre tidshorisont enn et par måneder....det er ikke gitt at den er lett å selge igjen!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar