0

Hei! er biltema oljen grei?

spurt 2020-03-10 10:51:53 +0200

anonym bruker

Anonym

Har en audi 2008 2,0 tdi caga b8. det jeg lurer på er om biltema oljen er grei på denne bilen?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-03-10 17:54:14 +0200

Det enkle svaret er "nei". Du vet ikke uten videre hvem som har produsert Biltemas olje, og noe kynisk sett, olja er ikke det punktet du bør spare på. Tilsvarende kan Biltemas oljefiltre være "nada", du vet at det er en grunn til at de er billige når de veier halvparten av Bosch-filteret. Vil du spare penger, er det ikke verre enn å følge litt med og slå til på et par dunker når det er tilbud, det være seg i bilrekvisita-bransjen eller maskinforretninger - f.ex Eik-senteret og A-K maskin er blant dem som har tilbud på 4-liters dunker med merkevarer som Castrol Edge fra tid til annen.

Du skal også unngå å kjøre for langt på olja med en TDI, olje og filterbytte er noe som skal kjøres ved typisk 15.000 km, longlife-intervallene er bare tull. Den som ser på en sprengskisse av en TDI-motor vil raskt innse at det er mange gode grunner til å overholde serviceintervallene og bruke de par ekstra kronene på kvalitetsolje. Problemet med Biltema er at man opp gjennom åra har brukt flere leverandører, og du vet aldri når man skifter....i klartekst: du vet ikke hva du kjøper. Castrol og Valvoline står på godkjenningslista hos VAG hhv BMW. På merkeverkstedet koster Castrol like mye som flytende gull, hos f.ex "Skruvat" betaler du mindre for en 4-liters dunk. Rett nok er Castrol Edge hele 200 kroner dyrere enn Biltemas alternativ....men hva er 200 kroner på 15.000 km? Ellers får du jo også Castrol-produkter til samme pris som Biltemas olje....da er det lett å velge! Men vær ops på spesifikasjonene, en turbomata dieselbrenner krever sin olje!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar