0

Volvo V60 T8 Hybrid 2020

spurt 2020-03-05 12:53:04 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny,

Hva tror du lønner seg, lease eller kjøpe? Da tenker jeg ifh. til verditap og videresalg og at det kommer stadig flere el biler på markedet.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-03-05 14:15:04 +0200

Svaret er egentlig enkelt: leasingfirmaene driver sin business for å tjene penger. Det eneste som er sikkert, er at de legger inn alle tenkelige og utenkelige kostnader i sine kalkyler, om det skulle være usikkerhetsmomenter som verditap osv inne i bildet, ja da legger de inn et tillegg for dette også! På toppen av dette kommer fortjeneste. Men, det slutter ikke der: som mange har opplevd, når dagen kommer for å levere inn bilen, er det ikke uvanlig at det påløper et tillegg for det være seg "unormal" slitasje og eventuelle andre poster som står oppført med liten skrift som dine forpliktelser. Ja, noen hevder det er "ryddig" regler for dette, men realiteten er at bordet fanger.

Ja, du løper en risiko i forhold til verditap, og du har bryet med å tenke ut hvordan du skal avhende bilen om du eier den selv, men i den store sammenhengen er det ikke noe som tilsier at det er mer "lønnsomt" med leasing. I beste fall ligger kostnadene nær hverandre. Kfr forøvrig de jevnlige artiklene i bla Dine Penger som presenterer ganske så grundige regnestykker. Slå gjerne opp en slik artikkel, da kan du vurdere hvordan leasing vs kjøp vil arte seg for ditt behov for bil. Om du skal spare penger og har begrenset behov for bil, kan gjerne en bil-pool være en bedre løsning, gitt at et slikt tilbud er tilgjengelig et sted nær deg.

The bottom line, om du bruker bilen daglig og kjører relativt mye, er at det egentlig ikke er spesielt "lønnsomt" å bytte bil ofte. Det største verditapet er knyttet opp til de første to-tre åra, har du bilen lenger, vil du få et lavere verditap pr år / pr kilometer. Litt gambling er det, skal du ha en bil lenger stiller det også krav til at du har orden på dette med service og vedlikehold. Bla er understellsbehandling et must på alle biler i Norge, gitt at man ikke kjøper ny bil med max toårs intervaller. Likevel: i det lange løp er det mange andre ting enn leasing som er lønnsomt.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar