0

Gamle dekk på bruktbil

spurt 2020-03-04 13:12:50 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei. Jeg har nylig kjøpt en Ford Focus hos merkeforhandler,før jeg kjøpte bilen så spurte jeg om tilstanden på vinterdekkene ,der jeg fikk til svar (på epost)at at det er piggfrie dekk i beste velstående.tenker ikke noe mere over det og regner med deg er relativt nye dekk,spør ikke om sommerdekkene siden jeg antar det er det samme. Når jeg da har kjøpt bilen finner jeg ut at piggfirdekkene er 4 år,og sommerdekkene er 5 år.(stempel på dekk er fra 2016 og 2015) Har prøvd å klage på dette å forlange nye/nyere dekk men til ingen nytte. Hva kan /bør jeg gjøre?mener dette er villedende og lurere da jeg ikke anser dekk som er 4 og 5 år som dekk i beste velstående

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-03-04 13:50:54 +0200

Huff, dette var leit. Det du har opplevd her, er en av mange gode grunner til at man aldri skal kjøpe en bil usett. Selv om forhandler sier at det er "gode dekk", selv om tilstandsrapporten sier "gode dekk"....dekk er en av de tingene som står høyt på sjekklista. Jeg har selv opplevd å se på en bruktbil hos en forhandler med fjonge lokaler i glass og metall, der tilstandsrapporten sier at dekkene er "gode". Ja takk...både sommer og vinterdekk var på minimumsgrensa mhp slitasje! Når jeg tok dette opp med selgeren, henviste han bare til tilstandsrapporten.....ingen vilje til å rette opp forholdet. Når man IKKE har undertegnet kjøpekontrakten, og selgeren setter seg på bakbeina, ja da sier man selvfølgelig "sorry, dette er uaktuelt". To dekksett utgjør tross alt mye penger!

Ditt problem er at kjøpet allerede er gjennomført når selgeren setter seg på bakbeina. Det du kan gjøre, bortsett fra at du aldri mer handler hos dette firmaet, finner du HER: https://www.forbrukerradet.no/forside... Det du skal ha i bakhodet, er at to sett dekk til en Ford Fokus utgjør si 10.000 kroner. Det er ikke et beløp som er verdt å legge mye krefter hhv bruke advokat på, samtidig som forhandler kan gjemme seg bak at det er "gode dekk" så lenge mønsterdybden er sånn passe innafor. Jo, jeg er enig med deg i at dette med alder også er relevant, men det er ikke på samme måte som mønterdybde et lovfestet kriterium. Et alternativ til en lang klagegang er å forsøke å komme i dialog med forhandler og f.ex få nye dekk til redusert pris. Problemet her er at du ofte kan ta en ringerunde og finne gode merkedekk til langt lavere priser enn selv nedsatt pris hos bilforhandlerne....men det er verdt et forsøk. Lykke til!

(Og skriv opp "sjekk dekka FØR kjøp" på din mentale liste til neste bilkjøp!)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger