0

Hvor langt går bilen?

spurt 2020-03-03 10:58:55 +0200

anonym bruker

Anonym

Finnes det en tabell som viser hvor langt forskjellige biler går før de "dør"?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-03-03 13:00:16 +0200

Nei, men det finnes statistikker som sier noe om hvor mange år de forskjellige bilmerkene lever og ånder før de endrer på de evige skarphauger. Om du ganger dette med det tallet som påstås å være "gjennomsnittlig kjørelengde" i kongeriket, får du frem et slags tall. Det er imidlertid sånn at begge disse tallene for levetid hhv kjørelengde er nettopp det: gjennomsnittstall, basert på et statistisk utvalg som ikke nødvendigvis gjenspeiler virkeligheten. Om vi ser veldig enkelt på det, ruller en gjennomsnittsbil i Norge rundt 12-13.000 km i året. Om vi tar utgangspunkt i et rundt tall for levetid - si 20 år - som vel er noe høyere enn gjennomsnittet - snakker vi om si 250.000 km som en "gjennomsnittlig" kjørelengde. Det finnes også "fagfolk" som i fullt alvor hevder at bla en moderne motor ikke er konstruert for å holde mer enn 300.000 km.

Nå har det seg imidlertid sånn at vi fremdeles lever i et land med lange avstander, og ikke alle bor i Oslo. Utenfor Oslo er det slett ikke uvanlig at vi kjører både 40 og 50.000 km i året for å komme til og fra jobb og alt det andre vi måtte foreta oss. Jeg har selv vært oppe i 70.000+ i året på det verste/beste, alt ettersom hvordan man ser det, og nei, jeg har aldri hatt stor angst for at bilene mine skulle bryte sammen i krampegråt og skrike om å bli kjørt til Knoksen etter 250.000 km. Tvert om, før jeg kunne "flotte meg" med å kjøpe nye biler, gikk jeg bevisst etter bruktbiler som hadde kjørt både 2 og 300.000. I store trekk har jeg kjørt mine biler til de har rulla 4-500.000 før de har blitt spiker eller gått videre til neste lykkelige eier. Mulig jeg har et forskrudd syn på mitt bilhold, men jeg mener ærlig og oppriktig at en bils egentlige liv begynner ved 300.000 km. Nei, jeg har ikke hatt Mercedes, tvert om har jeg kjørt mye Lada, dernest VW D / TDI. Jeg har bla hatt en bil som fremsto som i teknisk topp stand og rustfrie etter mange gode år med mye langkjøring hadde rulla snaue 500', dessverre ble bilen smadret rundt meg, ellers hadde jeg lett kjørt den minst en million kilometer. Egentlig burde jeg vel sendt den til Litauen eller Polen og fått den bygget opp igjen, men som vi vet, selv om en totalskadd bil blir bygget opp igjen etter fabrikkens spesifikasjoner, den blir aldri så god som da den var ny.

I det hele tatt, om man passer sånn nogenlunde godt på bilen, med understellsbehandling og sånne ting som serviceintervaller, spesielt olje/filter og reg.reim, er det ingen grense for hvor langt man kan kjøre uten nevneverdige problemer. Og skulle en startmotor plundre eller for den sakens skyld en turbo rase etter noen hundre tusen kilometer - so what? Det er bare "byggeklosser", enkelt å skifte og tross alt ikke spesielt dyrt om man ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar