0

Svake girkasser

spurt 2020-02-29 15:23:54 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, jeg ser etter en 2008 - 2015 modell familie-suv med dieselmotor. Hvilke typer girkasser bør jeg styre unna?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-03-01 15:37:16 +0200

Tja....Subarus CVT-kasser er vel det du tenker mest på her. Ikke bare er kassa konstruert av en fyr med Mikke Mus som forbilde, importøren har også allergi mot ordet "garanti" :-) Om du kjøper Toyota med CVT-kassa får du nok ikke like mye problemer, men du får en spennende kjøreopplevelse, som til forveksling minner om å kjøre fly! Ellers er det nå engang sånn at om du har spesielle krav til å kunne trekke tunge slep, kan manuell kasse være et bedre valg.

Andre automatkasser enn ovenfornevnte fungerer i store trekk greit, gitt at du passer på serviceintervaller for skifte av olje osv.. Ja, det kan oppstå feil på flere typer automatkasser, men satt på spissen, på en bil med f.ex luftfjæring er det flere kostnadsdrivende faktorer å passe på. Å overhale en automatkasse kan f.ex koste deg så lite som 10-20.000 kroner, mens en byttekasse hos de som holder seg til det norske forhandlernettet for en unevnelig svensk fabrikant, koster minimum 70.000 spenn.

I ditt sted bør du sette deg ned og definere behov og budsjett, deretter tenker du gjennom hvilke biler som kan være aktuelle...så googler du litt på "det_merket" og "kjente problemer"....og krøsser av etterhvert som det blir færre og færre igjen å prøvekjøre. Verre er det ikke. Men noe generelt svar på spørsmålet finnes ikke....fex har Range Rover utmerkede girkasser, men resten av bilen kan få selv den største entusiast til å legge seg på bakken og grine!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2020-02-29 15:23:54 +0200

Sett: 42 ganger

Sist oppdatert: Mar 01