0

Audi A3 girkasse havari

spurt 2020-02-26 20:31:05 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, det har oppstått en situasjon: Har kjøpt en bruktbil (km. stand: 143.000) fra en forholder for ca. 3 år siden nå, og har hatt bilen på service hvert år. (Hadde i tillegg bilen på en stor service etter jeg hadde nylig kjøpt bilen.) Nå har girkassen (manuell) røket etter at bilen gikk tom for girolje ifølge verkstedet. Km.stand er på ca. 180.000. Det har ikke kommet med noen bemerkninger på at det har vært lekkasje fra girkassa eller noe slikt gjennom årene. Synes selv at det er på ingen måter jeg kunne ha oppdaget dette problemet selv, og ingen har forslått en sjekk av giroljen ved servicene heller. Har du noe tanker rundt dette?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-02-27 00:41:41 +0200

I ditt sted ville jeg sjekket serviceprogrammet for denne bilen, spesielt med henblikk på ved hvilke kjørelengder girkasseolja skal sjekkes hhv skiftes. Jeg kjenner ikke intervallene for A3 spesifikt, men jeg finner det overveiende sannsynlig at girkasseolja som et minimum bør ha vært sjekket og eventuelt etterfyllt ved den store servicen du nevner. At den da skal gå tom i ettertid, er ekstremt lite sannsynlig. Det innebærer at vi enten snakker om en verkstedstabbe....eller en lekkasje.

En lekkasje vil du i de aller, aller fleste tilfeller være rimelig enkelt å se. Girolja er tykk, det er ikke noe som "damper vekk" eller på annen måte forsvinner. Du ser det ikke uten å ha bilen på bukk.. Som nevnt innledningsvis, spørsmålet er da hva som skal gjøres ved stor service....og hva verkstedet faktisk har gjort. Som sagt....girkasseolje forsvinner ikke av seg selv. Jeg har selv for vane å kjøre mine biler rundt de 500' før jeg bytter dem ut, typisk kan man kjøre både 2 og 300.000 km uten at girkasseolja minker overhode...den blir ikke engang svart.

Det beste er å få sjekket det jeg nevner over og gå i dialog med verkstedet. Ta gjerne med en bilkyndig venn som har talegavene i orden! Ellers finner du en grei veiledning for dine rettigheter og hvordan du kan gå frem, finner du HER: https://www.forbrukerradet.no/forside...

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar