0

Volvo V60 pris på en D4

spurt 2020-02-18 14:39:27 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Min mor vil selge sin bil, det er en Volvo V60 D4 181hk med 128.000 km bak seg. Dette er en forhjulstrekk. Bilen er fullspekket med alt tilgjengelig utstyr, med hvitt skinn interiør. Alt av service er gjort på merkeverksted å Hun vurderte å bytte inn bilen men fikk ett veldig dårlig tilbud på 180.000 tusen kroner. Som da vil si at hun blir sittende igjen med lån på bilen, å og må fullfinansiere eventuelle ny bil. Grunnen til at jeg spør deg er for det ikke finnes slike biler på Finn.no eller her på broom. Syntes du dette er en reel pris? Jeg er ikke inne på Volvo men av det jeg klarer å se på nett så virker dette lavt. Mvh Stig

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-02-18 15:32:08 +0200

Bilbransjen lever og ånder for en ting: tjene (mest mulig) penger! En del av dette spillet er at man gjerne vil tjene penger på en bil mange ganger: både når man selger den som ny, når man har den inne til service...forhåpentligvis napper kunden på påstandene om at "merkeverksted" og "originaldeler" er best...og ikke minst...når kunden får lyst på ny bil! Dette med bruktbiler er en virkelig høydare, man tar utgangspunkt i en påstått gjennomsnittspris der man allerede har bakt inn et betydelig beløp for nedskrivning for det du har "brukt opp" av bilens verdi...nedskrivning.

Men det er ikke nok, man gjør også fradrag for hele gullrekka: "nødvendige påkostninger", garantikostnader, "klargjøring" osv osv....og endelig "fortjeneste". For din mors bil kommer det enda et "fratrekk" inn i bildet: den har ikke lenger fabrikkgaranti. Da vil man ha enda litt å gå på, alternativt kommer bilen til å gå videre til en oppkjøper...man vil ikke selge den videre selv. Dette er i et nøtteskall forklaringen på at et "tilbud" i forbindelse med innbytte ofte oppleves som lavt. Nå sier du ikke noe om alder, verken på bilen eller din mor. Når min mor var mellom 50 og 70 kjørte hun typisk fra 50.000 i året og nedover ettersom hun ble eldre....dersom din mor er av samme kaliberet snakker vi om en relativt ny bil.

Om hun er mer av den vanlige sorten, gjerne i jobb ennå, snakker vi kanskje 15-20.000 i året. Da begynner bilen å bli noen år. Nå er det ikke mange V60 D4 der ute, men noen er det...nok til å gi deg en antydning om hvor prisnivået ligger i markedet. Ved privat salg vil naturlig nok prisen ligge noe lavere enn hos forhandler, men man skal ikke la seg drite på nesa for å bli "kvitt" en god bil....da ville jeg heller solgt bilen privat....alternativt innhentet tilbud hos flere forhandlere, gjerne også vurdert et annet merke enn Volvo. En annen løsning er selvfølgelig å beholde den bilen man har....det er jo en gild bil, og du skal ikke se bort fra at hun kan få et atskillig rimeligere bilhold ved å ta service og vedlikehold hos et velrenomert, autorisert tredjepartsverksted fremfor å bruke merkeverkstedet. Om bilen får jevnlig understellsbehandling kan en V60 holde i mange, mange år. Bare en tanke: jeg er av den sorten som mener at en god bil bare blir bedre med åra. Forutsetningen er at man tar godt vare på den, og beholder man den, ja da høster man "gevinsten" av godt vedlikehold selv....fremfor å bokstavelig talt gi det bort ved et ugunstig innbytte. Verdt å tenke nøye gjennom, eldre mennesker kjører med vett og behandler bilene sine på en god måte.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar