0

VW Golf 1,4 GT 170 hk

spurt 2020-02-06 12:18:43 +0200

Hei!

Jeg vurderer å kjøpe meg VW Golf 1,4 GT med 170 hk som en førstegangsbil (jeg er 18 år). Noen som har noe tips evt. negative sider ved denne bilen? Vet forsikringen kan bli dyr siden det er mange hester osv.. Alle som har noe på hjertet om denne modellen er velkomne!

Gustav

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

Kommentarer

Og rundt 2014 gikk man tilbake til registerreim i mange av disse små benzinerne. Jeg tenker jo ellers at 170 hk er dårlig karma som førstegangsbil, sats heller på noe litt tammere, det er fornuftig for både pengepungen og førerkortet!

Norulf gravatarbildeNorulf ( 2020-02-07 15:40:09 +0200 )rediger

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-02-07 11:43:16 +0200

Kul og morsom bil du har sett på der. Men her MÅ du være litt OBS!

Dessverre har det vært veldig mye kluss med disse motorene, både 1,2- og 1,4-literene. Motorer som for øvrig finnes i mange biler, slik som VW Polo, Golf, Passat og Tiguan samt i Audi A1 og A3 og Skoda Fabia, Yeti og Octavia.

Det er registerkjedet som er roten til det vonde her. Det som skjer, er at kjedet etter en tid blir noe strukket. En hydraulisk strammer skal spenne kjedet slik at dette ikke blir noe problem. Men denne strammeren er en svakhet i disse motorene og det har skjedd mer enn én gang at selve registerkjedet har røket. Da snakker vi fullt havari med ventiler i stempeltoppene og motorbytte som løsning. Noe som fort kommer opp i 100.000 kroner. Altså det samme som du må betale for en slik bil nå.

I USA kjørte VW en tilbakekallings-kampanje på dette da problemet ble oppdaget, men ikke i Europa. Mange biler har havarert – og flere kommer det til å bli...

Det er heller ikke så lett å oppdage dette før det er for sent. Men rakling fra motoren ved kaldstart er et typisk symptom på at noe er galt.

Mange har allerede fått ny motor også, men sjekk nøye hva som er gjort og ikke gjort. Før du kjøper.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar