0

Hva er riktig årsmodell ????

spurt 2020-02-06 12:09:16 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Kan ein forhandler anonser og selge ein bil som er førstegangs registert i Norge 20.09.2016 som ein 2017 modell ???

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-02-06 14:23:17 +0200

Ja....kall det gjerne en uskikk....men i Norge knytter bil- og forsikringsbransjen "årsmodell X+1 til perioden fra 01.07 i år X til og med 31.06 i år X+1. Dette kan man mene mye om, det er noe som henger igjen fra den gang norske importører fikk bilene i "bolk". Man fikk gjerne det forventede salget for neste år i en levering....da sto bilene på frihavna, og fikk tildelt "årsmodell" ut fra første gangs registerring. Dette kan få direkte horrible utslag, bla har unevnelige utgivere av disse famøse bøkene med norske bruktbilpriser en lei tendens til å konstruere sine egne, unike tabeller med hvilke serienummer som angivelig er den og den årsmodellen....med utgangspunkt i når bilen kom til kaia. I dag er logistikken annerledes, men denne uskikken henger likevel igjen.

Et eksempel på hvor vilkårlig dette er: du kan kjøpe og betale forsikring for en 2010-modell....når du selger bilen eller den blir smadret....kan den plutselig bli vurdert som en "faktisk 2008-modell". Min oppriktige mening er at den tyske policyen som legger begrep som "Erstzulassung" (normalt sett første gang bilen er registert overhode), "Baujahre" og "Baureihe" er vesentlig ryddigere.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar